Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

29 Eylül 2012 Cumartesi

Aile, sinir krizleri geçirdi



Oğulları 2 ay önce elim bir kazada ölen ailenin duruşmasında Anne sinir krizleri geçirdi.


31.07.2012 tarihinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir şekerleme şirketinde çalışan Murat Tuzsuz, un makinesi kazanına düşerek feci şekilde hayatını kaybetti. Murat Tuzsuz’un Beldemizde yaşayan anne ve babası Cemal ve  Hacer  Tuzsuz şirketi dava etti.

Sanıklar, tutuksuz yargılanıyor
26 Eylül’de gerçekleşen ilk duruşmada, tutuklu bulunan işyeri sahibi Hamdi Kaplan ve ustabaşı İbrahim Yıldırım mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, sorgulanan sanıklar, tutukluluk sürelerinin bitmesi nedeniyle hakim tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Oğlum boş yere mi can verdi
Anne Hacer Tuzsuz ve Baba Cemal Tuzsuz mahkemeden sonra tutukluların salıverilmesine tepki göstererek sinir krizi geçirdi. Anne Hacer Tuzsuz “Oğlum boş yere mi can verdi” diye tepki gösterdi.

26 Eylül 2012 Çarşamba

Şehidimizi uğurladık...

Şehit Komando Çavuş Ramiz Demir, Köprülü Köyünde toprağa verildi.

Şehidi vali vekili, milletvekilleri ve yerel halk uğurladı.

şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

Allah beldemize böyle bir acı yaşatmasın.....

Şehidin nişanlısı ve annesi aşağıdaki resimde...




Yaşatırsa da vatan sağolsun....

25 Eylül 2012 Salı

MHP, seçim çalışmalarını hızlandırdı




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı, yaklaşan yerel seçimler öncesinde seçim çalışmalarını hızlandırdı.

MHP Merkez İlçe Başkanlığının açıklamasında, mecliste grubu bulunan partilerin, 29 Mart 2014 yılında yapılması gereken yerel yönetimler seçimlerini öne alınarak, 27 Ekim 2013 tarihinde görüş birliğine vardıkları hatırlatıldı. Açıklamada, ''MHP olarak her zaman seçimlere hazır olarak çalışmalarımızı sürdürsek de, seçim tarihinin belirlenmiş olmasından dolayı Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı olarak merkez ilçemizde ve bağlı 15 belde belediyesinde çalışmalarımızı daha ciddi şekilde başlatmış bulunuyoruz'' denildi. 

MHP'nin yaptığı toplantıda, kasabamızdan da iki temsilci katıldı..

23 Eylül 2012 Pazar

Hacılarımız böyle uğurlandı...


Ispartada görev yapan Hasan Kızılkaya Yeşilada camiinde sakalı şerif merasimi gerçekleştirildiğini bildirdi.



Öte yandan kutsal topraklara giden hacılarımızın fotoğrafları yayınlandı.
Hacca giden kişiler arasında Hasan Hocanın babası ve annesi de yer aldı..





Askerler görevde


Askerdeki gençlerimiz askerliklerine devam ediyor.

çeşitli illerde askerlik görevini yürüten askerlerimiz Harun Selek ve Kasım Başer sosyal paylaşım sitesinden fotoğraflarını yayınladı. Biz askerlerin fotoğraflarını yayınlıyoruz.
Allah tez zamanda bütün askerilerin askerliklerini bitirmesini nasip eylesin...



19 Eylül 2012 Çarşamba

Hacılarımız kutsal topraklarda

Hacılar kutsal topraklara ulaştı...
Kasabamızdan kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adayları kutsal topraklara ulaştı.
Afyonkarahisar'dan yola çıkan hacı adaylarının da dün uğurlandığı bildirildi.





17 Eylül 2012 Pazartesi

Öğrenciler okula başladı


Öğrencilerimiz eğitim-öğretime başladı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Değirmenayvalı İlköğretim ve Ahmet bayram İlköğretim okulumuzda tören düzenlendi.


Bütün Öğrenciler okula başlarken, okula uyum çerçevesinde okula bir hafta önce başlayan minik öğrenciler de büyükleriyle birlikte okula devam ediyor.

Minaremiz, 38 metre olacak



Değirmenayvalı Şehitler Camii’mizin 38 metrelik minaresinin yapımına devam edildiği bildirildi.

Değirmenayvalı Kasabası Camii Kur’an Kursu ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından camiye yapılan minare tamamlandığında 38 metrelik yüksekliğe sahip olacak. Dernek Başkanı Murat Karagöz ve dernek üyeleri en kısa süre içerisinde minarenin tamamlanacağını ifade ettiler.






En kısa sürede bitecek
Denizlili minare ustası Mehmet Karakurt ve oğlu Selim Karakurt’un birlikte çalıştığı minarede, 5 kişi çalışıyor. Usta Karakurt minareyi en kısa sürede bitireceklerini belirterek oğlunun da kendisine yardımcı olacağını söyledi.


Eksiklikleri tamamlaya çalışıyoruz
Değirmenayvalı Kasabasının dördüncü camisi olma özelliği taşıyan cami hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Karagöz, “Camimizin eksikliklerini tamamlaya çalışıyoruz. Minaremizin yapımına başladık. Minaremiz en kısa sürede ustamız tarafından bitirilecek. Ama bilindiği üzere minaremizi yardımlarla yapıyoruz. Afyonkarahisar merkez, ilçe veya köylerden minaremize nakdi ve malzeme yardımı yapacak vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Müftülükten ve Valilikten izin alarak yardımlar topluyoruz. Camimizin minarenin yapılmasından sonra büyük ölçüde tamamlanacak.”dedi.

Külah ve alemi takılacak
Dernek görevlisi Osman Sallan da minare yapımına başlamadan önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrol için iki defa geldiklerini ifade ederek, iki şerefeli olarak yapılan minarenin külahının ve aleminin yapımına başlanacağını söyledi.

Cevizler kötüledi


Çiftçiler bu yıl ceviz hasatının iyi  olmadığını söyledi.


Bir hastalığın hasıl olduğunu bildiren çiftçiler, cevizlerde görülen çürüklerin herkesi üzdüğünü ifade etti.
Öte yandan bir evin bahçesinde yetişen şeftali ise göz kamaştırdı. Taşların içinde yetişen şeftalilerin oldukça  lezzetli olduğu bildirildi.

13 Eylül 2012 Perşembe

Almanya'da bir sitemiz var..

Almanyadan yayın yapan bir internet sitemiz var.. Gurbetçimiz Ahmet menteş'in hazırladığı internet sitesinde bazı resimler bulunuyor.

internet sitesinin adresi: degirmenayvali.de


böyle bir sitenin varlığı bize umut veriyor...

10 Eylül 2012 Pazartesi

Büyükkalecik araçları kasabamızdan geçiyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Mühimmat Depo komutanlığında yaşanan patlama sonrasında Büyükkalecik Kasabası araçları kasabamızdan geçmeye başladı.



Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlasında yapılan kontrollerden dolayı kasabamızdan geçmeyi tercih eden Büyükkalecik kasabası araçları, önlemlerin ardından eski güzergahına dönecek.

Bomba arama tarama faaliyetleri devam eden kışla çevresinde sadece Kışlacık köylülerinin geçişine izin veriliyor. Öte yandan geçtiğimiz hafta genel kurmay başkanı Orgeneral Necdet Özel de kışlayı ve yaralı askerleri ziyaret etti. 

Öğrenciler okula başladı

Değirmenayvalı İlköğretim Okulu müdürümüz Nazmi Yıldırım, öğrencilerin bugün okula başladığını bildirdi.



Değirmenayvalı İlköğretim Okulu internet sitesi

Okula uyum süreci çerçevesinde öğrencilerin okula başladıklarını bildiren Müdürümüz, verimli bir tatil sürecinden geçtiklerini kaydetti. Öğrencilerin daha zinde başlayacaklarına inandığını ifade eden Yıldırım, yeni eğitim-öğretim sezonunda okulun ilk ve orta okul şeklinde devam edeceğini bildirdi.



Öte yandan Yıldırım kendisinin de memleketinde tatil yaparak yeni sezona hazırlandığını dile getirdi.

7 Eylül 2012 Cuma

Şehitlerimize başsağlığı

Mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerimiz şehit oldu. şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz...












4 Eylül 2012 Salı

Düğünlerimiz devam ediyor



Beldemiz Değirmenayvalı’da düğünler devam ediyor.

Düğünlerin sürdüğü şu günlerde beldemizde heyecan yaşanıyor. İlk olarak yöresel müzikler ve halk dansları eşliğinde düğünlere renk katan vatandaşlarımız, daha sonra mevlit programıyla birlikte yemek yiyor.



Dostlarımıza teşekkür ederim
Oğlu Ali İhsan’ın sünnetini gerçekleştiren Ahmet Birer de vatandaşların teveccühünden memnun olduğunu söyleyerek, “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza teşekkür ederim.”dedi. 

Öte yandan Sünnet düğünlerinin, takı töreni ve havai fişek kutlamalarıyla son bulduğu bildirildi. 

1 Eylül 2012 Cumartesi

Suni gölet yapıldı

Suni gölet yapıldı

Kasabamızda yaşayan bir vatandaş bahçesine suni gölet yaptırdı. Dut ağacının dibine yapılan gölet, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Suni gölete su tutarak küçük bir sulama istasyonu kuran vatandaş önemli bir su depoloma ünitesinin yapılabileceğini kaydetti.











Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....