Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

31 Ekim 2012 Çarşamba

Kurtuluş Camii tadilatta


 
Afyonkarahisar’ın merkez kasabalarından Değirmenayvalı’da Kurtuluş Camii’nin tadilatta olduğu bildirildi.




Kasabanın girişinde bulunan caminin İmam Hatibi Ahmet Çırak, kadınlar yerinin alanın az olduğunu kaydederek, ikinci katı birleştirerek çözüm yoluna gittiklerini ifade etti. Çırak, “Kasabamızın sonradan kurulan camilerinden birisiyiz. Kasabamızın girişine bir cami yapmayı düşünen büyüklerimiz cami derneği kurarak camii inşa ettirdi. Bayramlarda merkezde olduğumuz için bayramlaşmalar camimizde yapılıyor. Kasaba halkımız buraya akın ediyor. Bu yıl bayramlaşmamızı belediye meydanında gerçekleştirdik. Normalde camimizde içeride yapılan bayramlaşma bu sene dışarıda uygun görüldü.”dedi.

Dernek yöneticilerine teşekkür
Cami derneğinin ön ayak olarak kadınlar yerini yaptıklarını söyleyen Çırak, “Kasabamızda dayanışma ve yardımlaşma üst seviyede. Bu yüzden biz de kadınlarımıza yetmeyen yeri yenileme kararı aldık. Normalde camimizin avlusu olarak kullandığımız alan oldukça yüksekti. Bu alanı kalıp çakarak ikinci kat şeklinde yaptık. Yan tarafta bulunan kadınlar yerimizdeki duvar bölmesini yıkarak burayı birleştirince alanımız genişleyecek. Kadınlarımız da rahat bir şekilde namazlarını kılacak. Ramazanda kadınlarımıza yer yetmiyordu. Bu sayede yerimiz de yetmiş olacak. Bize yardım eden cami derneğimizin yöneticilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum.”

Derileri THK topladı
Öte yandan Kurban Bayramı süresince kasabada Türk Hava Kurumu yetkilileri vatandaşların kurban derilerini topladı.

29 Ekim 2012 Pazartesi

Sevdikleriyle hasret giderdiler



 Bayramlaşmadan sonra dua yapıldı. Dua eden Kurtuluş Camii imam-hatibi Ahmet Çırak, bayramların müstesna günler olduğunu ifade ederek, bayramın hayırlar getirmesini diledi. Duadan sonra vatandaşlar, bir süre sevdikleriyle hasret giderdi. Öte yandan daha önceki bayramlarda camide yapılan bayramlaşma merasiminin bundan sonra belediye meydanında yapılmasının uygun olduğu ifade edildi.


 İmam-hatip Ahmet Çırak da vatandaşlarla bayramlaştı...
 Eski Belediye Başkanı H.Hüseyin Altın bayramlaşmada hazır bulundu...




Vatandaşlarımız el açıp dua etti...

Namazdan sonra bayramlaştık



Afyonkarahisar’a bağlı Değirmenayvalı Kasabamızda bayramlaşma bayramın ikinci günü Cuma namazından sonra yapıldı.

Cuma namazı için Kurtuluş camiine akın eden kasaba halkımız namazdan sonra Belediye meydanında uzun kuyruklar oluşturarak bayramlaştı. Geleneklerini sürdüren vatandaşlarımız, ilk olarak yaşlıların ellerini öptü. Belediye Başkanı Adem Çavdar’ın da hazır bulunduğu bayramlaşmada asayişi sağlamak için jandarma ekipleri de yer aldı. Kasabalılarla da bayramlaşan ekipler, huzurun sağlanması için görevde olduklarını kaydettiler. Çocukların ellerini öptüğü ekip komutanı uzman çavuş bir süre Başkanımız Çavdar’la sohbet etti.



 Bayramlaşma kuyruğunun başlangıcı....
 Belediye meydanında vatandaşlar sırada...
 Sağlık ocağı önünden uzayan kuruk...
 Kasaba halkı bayramlaşma...

Uzman çavuşla bayramlaşma...

28 Ekim 2012 Pazar

Kasaba halkımız bayramlaştı

Kasabamızda halk bayramlaştı....

Bayramın ikinci günü cuma namazından sonra bayramlaşma merasimi yapıldı. Kasabamızdaki vatandaşların katıldığı merasimde vatandaşlar bayramlaştıktan sonra dua okundu.

21 Ekim 2012 Pazar

O eski düğünler

Eski düğünler...
düğünler bu şekilde oluyordu..


18 Ekim 2012 Perşembe

Kasabamız böyle tanıtıldı


Askerlik görevini yapan Kasım Başer kasabamızı böyle tanıttı. Maydanozları eline alan Başer, askerde fotoğraf çektirerek sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Kasabamızın simgesi olan maydanozun bu tür yerlerde  teşhir edilmesi gururumuzdur...


15 Ekim 2012 Pazartesi

Başkan, çalışmaları inceledi


Değirmenayvalı Belediye Başkanı Adem Çavdar, parke çalışmalarını yerinde inceledi.






Çavdar Şehit Ahmet mahallesindeki parke çalışmalarını başlattıklarını kaydederek, Kurban Bayramına kadar çalışmaların biteceğini ifade etti. Başkan Çavdar şunları söyledi: “Kasabamızda Büyükkalecik yolu olarak adlandırılan Şehit Ahmet Mahallesindeki yolumuzun yapımına başladık. Asfalt bize cazip gelmedi, parke yapmayı uygun gördük. Bu sebeple mal alımı yaptık. 12 bin metrekarelik parke, 2 bin metrekare bordür aldık. Bu malzememizi yolumuzun yapımında kullanacağız. İşçilerimizi geçici olarak çalıştırıyoruz. Yaklaşık 10 işçiyle çalışmalara başladık. Kurban Bayramına kadar parke işimizi bitirmeyi hedefliyoruz.”
 
Çalışmalarımız yoğunlaşacak
Gölet çalışmalarına da değinen Çavdar, “Beldemizde gölet çalışmalarımız da süratle devam ediyor. Göletimizin ihalesini yaptık. İleriki günlerde çalışmalarımız yoğunlaşacak.”diye konuştu.

11 Ekim 2012 Perşembe

Yerel seçimlere ramak kaldı



Yerel seçimlere az bir zaman kala Afyonkarahisar'da kulisler başladı. Kasabamızda da yakında kulisler yapılması bekleniyor.

Fazla yolcu cezası




Minibüsler ve toplu taşıma otobüsleri fazla yolcu aldığı gerekçesiyle durdurularak cezai işlem yapılıyor.


Polis ekiplerin sık takip ettikleri bir konu olan fazla yolcu sorunu sürücülerin canın yakmaya devam ediyor. Polis ekiplerinin telsizden geçtiği bilgiye göre; “Değirmenayvalı belediyesine ait fazla yolcu var, gereği yapıldı”denildi. Öte yandan belediyemizle aynı istikamette seyreden Nuribey ve Büyükkalecik araçları da asayiş uygulamalarından nasibini alıyor.

Direkten döndük..


Nüfusu 2000'in altındaki belediyeler kapatılıyor.. Merkezde Anıtkaya bu sınırın altında kalırken, Beldemiz 3000 nüfusuyla belediyeliğini korudu.

3 Ekim 2012 Çarşamba

KASABAMIZDAKİ VATANDAŞLARI VALİ AĞIRLADI


Afyonkarahisar’daki, fakir, mağdur, yaşlı ve özürlülere uzanan Devletin Şefkat eli olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, başarıyla sürdürdüğü asli görevlerinin yanı sıra sosyal projelerle de göz dolduruyor.
Afyonkarahisar Valisi ve SYD Vakfı Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen mağdur durumdaki 20 yaşlı bayan ve erkek 5 yıldızlı Korel termal otelde ağırlanarak, sağlık rehabilitasyonundan geçirildi ve termal sulardan faydalandılar.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında bir araya gelerek, Korel Termal Otel’e götürülen yaşlıları karşılayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaşlıların ellerini öperek, hal hatırlarını sordu. Mağdur durumdaki yaşlı vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerin aralıksız sürdüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, yaşlılara hitaben yaptığı konuşmasında, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizlerin rahat ve huzuru için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bizlerin gözbebeğisiniz. Sizler bizlere değil, bizler sizlere döneceğiz. Her türlü ihtiyacınızda yanınızdayız. Bu vesileyle hepinizin Yaşlılar gününü kutluyorum. Termal otelde hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.
Yaşlıları Termal otele uğurlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, SYD Vakfının çalışmalarının olumlu tepkiler ortaya koyduğunu söyleyerek, “Afyonkarahisar SYD Vakfı artık güçlü bir kurum. Bütün iş ve işlemler nizami bir şekilde, aksamadan yerine getiriliyor. Vatandaşa yapılan yardımlar otomatikman hesaplarına yatırılıyor ve cep telefonlarına mesajla bildiriliyor. Bu iş ve işlemlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem veriliyor. Özellikle, Vakıf tarafından gerçekleştirilen, ‘Yoksul Yaşlılara Tertemiz bir Dünya’ projesi kapsamında İlimizdeki fakir ve mağdur durumdaki Yaşlılar tespit edilmektedir” dedi
Vali Balkanlıoğlu, proje çerçevesinde tespit edilen ve mağdur durumda olan yaşlıların, evlerine gerekli ihtiyaçlarının götürüldüğünü hatta evlerinin temizlenip, eşyalarının yıkatılıp ütülendiğini, tedavi gereksinimi olanların ise sağlık kontrolünden geçirilerek tedavilerinin yaptırıldığını söyledi.
Daha öncede, Vakıf Başkanı Sayın Vali Balkanlıoğlu’nun, talimatı bir çok yaşlı vatandaşımızın gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ve Özel Fuar Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiğini söyleyen Vakıf Müdürü Süleyman Arı ise, yaşlıların toplum için büyük bir değer ifade ettiği düşüncesiyle, onların en zor zamanlarında yanlarında olmalarının kendileri için asli bir görev olduğunu söyledi. Arı, zaman zaman bu tür kaplıca etkinliklerine devam edilerek, mağdur yaşlılarımızın sağlık yönünden termal sulardan faydalanmalarının sağlanacağını bildirdi.
5 Yıldızlı termal Otelde termal sulara girerek, vücutlarını dinlendiren Yaşlılar, hayatlarında böyle bir mekana gelmediklerini ve gelme imkanlarının da olmadığını söyleyerek, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüm yetkililerine teşekkür ettiler.


Haberin Fotoğrafları

2 Ekim 2012 Salı

Minare yarıda kaldı




Kasabamızda bulunan Şehitler Camii’nin minaresi yarım kaldı.

Minarecilerin memleketlerine gittiğini bildiren Değirmenayvalı Kasabası Camii Kur’an Kursu ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği üyelerimiz minarenin yarım kaldığını ifade etti.

Vatandaşlardan sağduyu bekliyoruz
Üyeler, minarenin yardım yapılmadığı için yarım kaldığını belirterek, inşaatın devam edebilmesi için yardımların şart olduğunu dile getirdiler. Dernek Başkanı Murat Karagöz, “Minaremiz paramız olmadığı için yarıda kaldı. İnşallah vatandaşlarımızın sağduyusuyla yeniden inşa işlemlerine devam edeceğiz.”dedi.



Bir an önce bitirmek istiyoruz
Dernek görevlisi Osman Sallan da yardımların vatandaşın isteğine bağlı olarak yapıldığını kaydederek, “Camimizin minare ihtiyacını karşılaşmak için çeşitli yardımlar alıyoruz. İnşaat malzemesi yardımı dahil her türlü yardımı camimizin ihtiyaçları doğrultusunda kabul ediyoruz. Geçtiğimiz ay başladığımız inşaatı bir an önce bitirmek istiyoruz. 5426611175 numaralı irtibat numaramızı arayarak bize yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.”şeklinde konuştu.

1 Ekim 2012 Pazartesi

Antrenman videoları..


Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....