Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

27 Kasım 2012 Salı

Kurtuluş Camii’nin tadilatı tamamlandı



Kurtuluş Camii’mizin tadilatının bittiği bildirildi.

Kasabamızın girişinde bulunan caminin İmam Hatibi Ahmet Çırak, kadınlar yeri alanın genişlediğini kaydetti. Çırak, “Kasabamızın sonradan kurulan camilerinden birisiyiz. Kasabamızın girişine bir cami yapmayı düşünen büyüklerimiz cami derneği kurarak camii inşa ettirdi. Bayramlarda merkezde olduğumuz için bayramlaşmalar camimizde yapılıyor. Bu nedenle camimizin büyüklüğü bizim için önem arz ediyor.”dedi.

Yöneticilere teşekkür

Cami derneğinin ön ayak olarak kadınlar yerini yaptıklarını söyleyen Çırak, “Kasabamızda dayanışma ve yardımlaşma üst seviyede. Bu yüzden biz de kadınlarımıza yetmeyen yeri yenileme kararı aldık. Normalde camimizin avlusu olarak kullandığımız alan oldukça yüksekti. Bu alanı kalıp çakarak ikinci kat şeklinde yaptık. Yan tarafta bulunan kadınlar yerimizdeki duvar bölmesini yıkarak burayı birleştirince alanımız genişledi. Kadınlarımız da rahat bir şekilde namazlarını kılabilecek. Ramazanda kadınlarımıza yer yetmiyordu. Bu sayede yerimiz de yetecek. Bize yardım eden cami derneğimizin yöneticilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu seviyeye geldik. Ramazan aylarında ve normal günlerde artık kadınlarımız da rahat bir şekilde gelip camimizde namazlarını eda edebilecek.”diye konuştu.
 
“Görevimizi yapacağız”
Kurtuluş Camii dernek yönetimimiz de caminin eksikleriyle ilgilenmenin önemine değinerek, “Kasabamızın merkez camii olan camimizin eksiklerini tamamlamak dernek olarak bizim görevimiz. Burada ramazanda ve diğer günlerde teberru yaptık. Toplanan yardımları camimizin kadınlar yeri için kullandık. Bir eksiğimiz çıkarsa yine görevimizi yapacağız. İmam-hatibimiz zaten kasabamızda ikamet ediyor. Kendisiyle sürekli iletişim içindeyiz. Camimizin yeni kadınlar yeri tüm kasabamız halkına hayırlı uğurlu olsun.”dediler.

25 Kasım 2012 Pazar

CHP'den fiyasko


CHP Belde Teşkilatı futbolcu Hidayet hakkında bir fiyaskoya imza attı.

Belde Başkanı söylemlerinde şunları dile getirmişti: Hidayeti Antalya'ya göndereceğiz. Oradaki siyasilerimizle görüştük. Hidayet kesinlikle Antalya'ya gidiyor. Kasabadaki futbolcuların ilerlemesini sağlayacağız...

22 Kasım 2012 Perşembe

Şehitler camiinin eksikleri tamamlandı



Değirmenayvalı Şehitler Camiimizin minaresi tamamlandı.



 
Değirmenayvalı Kasabası Camii Kur’an Kursu ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneğimiz tarafından yaptırılan minare, tamamlandı. Dernek yönetimi tarafından yaptırılan minarenin yardımlarla yaptırıldığı bildirildi. Dernek Başkanı Murat Karagöz, açıklamasında şunları kaydetti: “Camimizin minaresi kısa süre içinde tamamlandı. Minaremizin tamamlanması için malzeme aldık ve borçlandık. Vatandaşlarımız ellerinden geldiğince bize bu süreçte yardımcı oldu. Yaklaşık 11-12 bin TL civarında bir borcumuz var. Bu borcumuzu kapatmak için vatandaşlarımızdan yardım talep ediyoruz. Vatandaşlarımız yardımlarını bizlere ulaştırabilir. Bu borçlarımız bittiği taktirde camimizin eksikleri tamamlanacak. Yardım yapacak vatandaşlarımız dernek üyemiz Osman Sallan’a başvurabilir. Ayrıca 542 661 11 75 numaralı telefona da başvurarak Osman Sallan ile görüşülebilir. Yardım yapanlar ve yapmayan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.”

20 Kasım 2012 Salı

Seçim startı verildi


Kasabamızda bulunan CHP Belde teşkilatı seçim startını verdi. CHP Belde, bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı Keskin'i ziyaret ederek seçim startını vermiş oldu....


Kasabamız Belde Teşkilat Başkanı Veysel Barutcu, geçtiğimiz perşembe CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskini genel merkezde bulunan makamında ziyaret ettiğini bildirdi. Afyon millet vekili Ahmet Toptaşı da TBMM’deki makamında ziyaret eden Barutcu, “kendilerine yardımlarından dolayı çok teşekkür eder saygılarımı sunarım”dedi.

Öte yandan Barutcu CHP merkez ilçe seçimleriyle ilgili şunları kaydetti: "geçtiğimiz pazar günü afyonkarahisar CHP merkez ilçe başkanlığı seçimlerinde derya İnan'ın listesinde yönetim kurulumuza aday olmuştum bir belde teşkilat başkanı olarak belki de ilk olacak merkez ilçe yönetiminde fakat çoğunluk kemal beyi ve yönetimini seçti benim için kaybeden olmamıştır aksine kazanan partim ve yol arkadaşlarım olmuştur bundan dolayı herkese teşekkür ederim saygılarımla"
 

Not: Değirmenayvalı Bilgi-işlem olarak her türlü seçim işlerinden vatandaşlarımızı haberdar etmek görevimizdir.. Teşekkür ederiz. Kasabamızda bulunan belde teşkilatlarını ayırt etmeden takip etme garantisi veriyoruz. Teşekkür ederiz. 


Soğuğa rağmen çalışmalar sürüyor


 
Merkeze bağlı Değirmenayvalı beldemizde Büyükkalecik yolunun parke kaplama çalışmaları sürüyor. Soğuk havaların kendini göstermesiyle birlikte çalışmaların hızlandığı gelen bilgiler arasında yer aldı.


Büyükkalecik-Değirmenayvalı yolunun büyük bir bölümünün parke ile kaplandığını bildiren Belediye Başkanımız Adem Çavdar, kasabanın önemli bir bölümünü oluşturan yolun bağlantısının son aşamaya geldiğini kaydetti. Yolun büyük bir bölümünün parke olduğunu ifade eden Çavdar, çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Kaldırım taşları ile birlikte parkelerimizi döşüyoruz. Kasabamızın ana arteri olan yolun Büyükkalecik ile bağlantı olduğu bilincindeyiz. İmar dışında kalan bir iki evi parke döşenmesi sırasında beklemek zorunda kaldık. Önümüzdeki günlerde döşeme işlerimiz tamamlanmış olacak. Kış şartları nedeniyle çalışmalarımız uzayabilir. Ama vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız.”ifadelerine yer verdi.

Közlenmiş patates sefası


Kış aylarının gelmesiyle birlikte birçok eve soba kuruldu. Patates üretiminde de önemli bir yere sahip olan Afyon’da sobaların fırınlarına patates girmeye başladı.

Uzun kış gecelerinin yaşanmaya başladığı şu günlerde ilimiz insanları sobalarını sadece ısınmada değil aynı zamanda yemek pişirme işlemlerinde de kullanmaya başladı. Kasabamızda yaşayan vatandaşlar da köy fırınlarında közün üzerine tepsiyle patates koyarak pişiriyor. Pişirilen patatesleri afiyetle yiyen vatandaşlar bu durumdan memnun olduklarını bildirdiler.

18 Kasım 2012 Pazar

Sınır Kartalları iş başında

Sınır Kartalı Halil Uludere Andaç'ta askerlik görevini yürütüyor. 91-3 olarak askerliğini yürüten Halil, türk bayrağı önünde resim çektirdi.


14 Kasım 2012 Çarşamba

Asrın pastanesi iş başında

Afyonkarahisar merkezde bir işletme olan Asrın Pastahanesi çalışmalarını sürdürüyor. Aslen kasabamızın bir kuruluşu olan pastahane şu günlerde en hareketli günlerini yaşıyor.





12 Kasım 2012 Pazartesi

Aşçı Kasım iş başında

Kasım Başer askerden gelir gelmez yemek yarışmasına katıldı...

Başer, yarışmada aşçı kıyafeti giydi. sıcak aşçı olduğunu kaydeden Başer, 10 Kasımda Ata'yı anarken yemek yarışması yapılmasının önemine değindi. Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da aşçıların programında aşçı kıyafetiyle hazır bulundu.











9 Kasım 2012 Cuma

Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğine katıldık



Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği 2. Olağan Meclis Toplantısı'nı yaptı. Toplantıda, önemli kararlara imza atıldı.



Birliğin yeni üyesi Kasabamız
Birliğe ayrıca Değirmen Ayvalı Belediyesi'nin katılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2013 yılı Bütçe Teklifi ve 2013 yılı Bertaraf bedelleri ve laboratuar ücretleri tarifeleri hakkındaki Plan Bütçe Komisyonu Raporlarının görüşülmesi ile toplantı sona erdi. Toplantı sonunda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban alınan kararların ülkemize Afyonkarahisar'a ve Atıksu Arıtma Birliği'ne hayırlar getirmesini diledi.

Şoförlerimiz Mecliste





Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün, Şoförler Odası Başkanı Mevlüt Ülker'i ve beraberindeki heyeti kabulünde kasabamızdan iki temsilci yer aldı.

ziyarette kasabamızdan Veli Abi ve Uyar ailesinden bir temsilci katıldı.


Şoför esnafı birlikte hareket etmeli
Ürün ise Afyonkarahisar Milletvekili olarak Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için yapılması gereken noktasında gayret göstereceklerini dile getirdi. Şoför esnafının birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Ürün, birlikte hareket etme kültürünün oluşmasının ardından havuz uygulaması dahil pek çok sıkıntının giderilebilmesi adına önemli adımların atılabileceğini ifade etti. 

7 Kasım 2012 Çarşamba

Gençler düğün yürüyüşünde..

Kasabamızdaki gençler düğün için düzenlenen yürüyüşte yer alıyor.



Davul eşliğinde düzenlenen yürüyüş, "oğlan evi" diye tabir edilen yerden "kız evi"ne gerçekleştiriliyor. Bu geleneğin devam ettiği kasabamızda gençlerin yoğun olması ilgi uyandırıyor...

4 Kasım 2012 Pazar

Yolumuz parke ile kaplanıyor


Merkeze bağlı Değirmenayvalı beldemizde Büyükkalecik yolu parke ile kaplanıyor.

Büyükkalecik-Değirmenayvalı yolunu parke ile kaplayacaklarını bildiren Belediye Başkanımız Adem Çavdar, kasabanın önemli bir bölümünü oluşturan yolun bağlantıyı sağladığını kaydetti. Yolun büyük bir bölümünün parkeyle kaplandığını ifade eden Çavdar, çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, “Kaldırım taşları ile birlikte parkelerimizi döşüyoruz. Kasabamızın ana arteri olan yolun Büyükkalecik ile bağlantı olduğu bilincindeyiz. İmar dışında kalan bir iki evi parke döşenmesi sırasında beklemek zorunda kaldık. Önümüzdeki günlerde döşeme işlerimiz tamamlanmış olacak.”dedi.



“Köy iken bile kullanıyorduk”
Parkeyi kullanan vatandaşlarımız da yolun yapılmasının güzel bir gelişme olduğunu kaydettiler. Kaldırım taşlarının yerinde kullanıldığını ifade eden vatandaşlarımız, “Kasabamızda ilk defa bu yola parke döşeniyor. Daha önce merkezdeki yollara parke döşemesi yapıldı. Evlerimizin bulunduğu yol önemli bir mevkide yer alıyor. Büyükkalecik kasabası ile aramızdaki bağlantıyı sağlayan yolumuzu kasabamız köy iken bile kullanıyorduk. Zamanla yolun belli bir alanına il özel idaresi tarafından stabilize malzeme döşendi. Bu parke çalışması da tamamlanırsa inanıyoruz ki kasabamız önemli bir geçiş noktası olacak. "dediler.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....