Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

3 Ocak 2013 Perşembe

At arabası işlerine devam



At arabası ustaları son zamanlarını yaşıyor. Eski araba ustalarından sadece 2 tanesi Afyon’da varlığını sürdürüyor. O ustalar da son demlerini yaşıyor.

Ayakta kalma savaşı veriyoruz
60 yaşında baba mesleğini yıllardır sürdüren Yılmaz Baytürk’ün çocukları baba mesleği geleneğini sürdürmek istememişler. Çocukken mesleğe başlayan Baytürk yaklaşık 45 yıldır bildiği işi yapıyor. Afyon’da bu işi yapan 2 kişi kaldığını belirten Yılmaz artık çoğunlukla tamir işiyle uğraştıklarını belirtti. Kalfasıyla birlikte çalıştığı dükkanda en büyük sıkıntısının iş bulamamak olduğunu ifade eden Baytürk "3 kişiydik ikiye düştük. Ayakta kalma savaşı veriyoruz" diyerek şikayetini dile getirdi.
 

25 yıllık at arabası tamircisi Mahmut Başeğmez ise traktörlerin yaygınlaşmasıyla köylerde bile at arabası kalmadığını belirtiyor. Mahmut usta İstanbul Büyükada’daki faytonlar için tekerlek yaparak mesleklerini sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti. Mahmut Başeğmez “ Artık sadece tamir işi var. Bu da mevsimlik oluyor zaten 4 ay sürüyor kısacası yaşam mücadelesi veriyoruz. Zanaata ve zanaatkâra artık gereken önem verilmiyor. Bizim işimiz mazide kaldı. Nostalji olarak hatırlanıyoruz.”dedi.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....