Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

30 Nisan 2013 Salı

Başkan'ın değirmen hayali suya düştü....

Belediye Başkanı Adem Çavdar, vatandaşlara merkezi bir noktaya değirmen yapılacağı sözünü vermişti. Ancak bu hayalin suya düştüğü bildirildi...

Şehitler Camii tarafından kuzdeğirmen tepesine yapılacak değirmenimiz, önümüzdeki aylarda kaynak bulunabilirse yapılacak. Eski değirmen ustalarımızın da konuya ön ayak olması bekleniyor..


29 Nisan 2013 Pazartesi

Taşeron şirket değişti....

Kasabamızın göletinde çalışan taşeron şirket müteahhitle anlaşamayınca işi bıraktı...

Yeni bir şirketle anlaşan müteahhit, çalışmalara devam ediyor. Şimdilik az araçla devam eden çalışmalar hızlanacağa benziyor... bu sırada vatandaşlar da kavak ağaçlarını balıçayırı mevkiinden toplamaya devam ediyor... Öte yandan yeni göletimizde dışarıdan gelen misafirler fotoğraf çektirme yarışına girdi...

Fotoğraflar:







28 Nisan 2013 Pazar

Gençler kır çayı ile kendilerinden geçiyor...

Kasabamızda gençlerimizin bazıları otlaklarda vakit geçiriyor.

Balıçayırı mevkiinde ineklerini otlatan gençlerimiz, kasabamızın gurur kaynağı. Ispartalı Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in çocukken inek otlattığını hepimiz bir dönem duyduk. bu gençlerimiz de zamanını böyle faydalı işlerde geçiriyor.
Balçayırı mevkiinde ikinci göletimizin yapıldığı alanda ineklerini otlatan 3 gencimizle karşılaştığımızda önemli izlenimler edindik... Gençler, demledikleri kır çayı ile kahvaltılarını yaparak güzel vakit geçirmenin rahatlığını yaşadıklarını belirttiler. Doğadaki kuş cıvıltısıyla birlikte o havayı teneffüs eden gençler baharla yorgunluklarını atıyor. Eve döndüklerinde de günün verdiği yorgunlukla kendilerini yatağa atan gençler, ertesi gün aynı işi tekrar yapmak üzere aynı mevkiye geliyorlar. Bu gençlerimiz bir yandan da öğrenimlerini sürdürüyorlar...

Fotoğraflar:..




24 Nisan 2013 Çarşamba

Bakanımız Veysel Eroğlu göletimizin kamulaştırmasını imzaladı...





Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması projesi ile alakalı kamulaştırma işleminin yapılabilmesi için düzenlenen oluru imzaladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi hususunda düzenlenen olur,  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na sunuldu.

 Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması için gerekli kamulaştırılmaların yapılması hususundaki oluru imzalayan Bakan Prof. Dr. Eroğlu, "Söz konusu projeyi  tamamladığımızda 1.280 dekar tarım arazisini suya kavuşturarak çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." temennisinde bulundu.   



23 Nisan 2013 Salı

Su değirmenimizin tanıtım faaliyeti.....



Değirmenimizin tanıtım faaliyetini Şehitler Camii Dernek yönetiminden Ömer Dilsiz ve Hasan Öz gerçekleştirmiştir.... Bilgiler için teşekkür ederiz Allah razı olsun.....

Videonun Sol altındaki butona tıklarsanız video çalışacaktır...

Videonun üzerine çift tıklarsanız büyük gösterim olur.. bilginize.... Ancak büyük gösterimde kalite düşecektir.. sizlere bırakıyoruz....

23 Nisan, Değirmenayvalımızı sevince boğdu



Değirmenayvalı İlkokulu’muzdaki 23 Nisan kutlamaları öğrencilere ve halka heyecanlı anlar yaşattı.
23 Nisan şiirlerinin okunduğu programda, öğrenciler yarışmalarla halkı gülmekten kırdı geçirdi. Asker oyunu, pon pon kızlar, yoğurt yeme yarışması, elma yeme yarışması, sandalye kapma ve halat çekme oyunlarıyla doruğa ulaşan 23 Nisan etkinlikleri öğrencileri ve velileri sevince boğdu.



MÜDÜRLER HEDİYE VERDİ
Değirmenayvalı İlkokulu Müdürümüz Nazmi Yıldırım ve Ahmet Bayram Ortaokulu Müdür Vekilimiz Hasan Batki öğrencilere hediyeler vererek onure etti. Öğrenci velileri ve kasaba halkı da kutlamalara katılarak heyecanlı dakikalar geçirdi. Öğrenciler törenin sonunda gangnam style şarkısı eşliğinde dans etti.

22 Nisan 2013 Pazartesi

Yarın 23 Nisan



Bundan 93 yıl evvel Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bağımsız devlet olmanın ilk adımı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının yıldönümü. Aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği  “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dır.




Dünyada resmi olarak kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı milli kültürlerimizden biridir.  Milletimizin ve ülkemizin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi çocuklarımızdır. Bu nedenle,  bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi duygularla donatarak; maneviyatı güçlü,  vatanına ve değerlerimize sahip çıkan birer birey olarak topluma kazandırmalıyız.
Bugüne anlam katan, gelecek hayallerimizin başkahramanları çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor ve bu vatan için hayatını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anarak saygılarımızı sunuyoruz.

Değirmenayvalı Bilgi-işlem

21 Nisan 2013 Pazar

Değirmenayvalımız çağ mı atlıyor...

Kasabamız şu günlerde önemli faaliyetlerin beşiği oldu. Kutlu doğum haftası etkinlikleri ve arkasında eski su değirmeninin yeniden canlandırılıyor olması otoriteler tarafından çağ atlama ibaresi olarak kaydediliyor.

Sırada ne var diyen vatandaşlar, ayva ağaçlarına da el atılmasını istiyor. Eskiden önemli bir potansiyele sahip ayva ağaçlarının Belediye Başkanı'nın makamına dikilmesini isteyen vatandaşlar, "BAŞKAN AYVA AĞACINI MASASINA SİMGE OLARAK KOYSUN.. KENDİSİNDEN BEKLEYECEĞİMİZ DAVRANIŞ BUDUR" dediler....


O eski değirmenlerimiz günyüzüne çıkıyor....

ESKİ BAŞKAN TARİHİ CANLANDIRIYOR

Kasabamıza has bir özelliğe sahip olan kasabamıza ismini veren su değirmenleri gün yüzüne çıkıyor.

2. dönem MHP'li Belediye Başkanımız Mehmet Açıkgöz'ün sahibi olduğu Balıçayırı mevkiindeki su değirmeninin Kuzdeğirmen mevkiine taşınması önümüzdeki aylarda gerçekleşecek..



CAMİ DERNEĞİ ÖN AYAK OLACAK
Eski Başkan Mehmet Açıkgöz tarafından Şehitler Camii Dernek yönetimine bağışlanan su değirmeni kasabamızda eski dönemleri yaşatacak. Obanları ve tenekelerinin Şehitler Camii'ne getirildiğini kaydeden cami derneği yetkilileri, değirmenin en kısa zamanda yapılacağını kaydettiler. Eski Başkan Açıkgöz de değirmenin yapılması için elinden geleni yapacağını ifade ederek, "En kısa zaman içinde değirmenimizin hayata geçmesi için çaba sarf edeceğim. şehitler Camimizin dernek yetkilileri Kuzdeğirmen mevkiine değirmeni yaptıracaklarını bana beyan ettiler. ben de seve seve kabul ettim. Kendilerinden Allah razı olsun... İnşallah önümüzdeki günlerde değirmen evinin yapılması suretiyle çalışmalara başlanacak. Allah nasip ederse ben de desteğimi esirgemeyeceğim. Kasabamızdaki vatandaşlarımızın da yardımıyla değirmenimiz yeniden faaliyete girecek. Yeni göletimizin de kasaba halkımıza hayırlı uğurlu olmasını canı gönülden isterim..."

Öte yandan Değirmenin taşıma çalışmalarının değirmen evinin yapılmasından sonra yapılacağı kaydedildi....

19 Nisan 2013 Cuma

D.Ayvalıspor’umuzun hedefi, Süper olmak



Değirmenayvalısporumuz Kulüp Başkanı Akif Çivi, bu seneki hedeflerinin Süper Amatör Küme olduğunu kaydetti.

Çivi, sitemize yaptığı açıklamada, “Bu yıl iyi transferlerle önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz. İşi şimdiden sıkı tutuyoruz. Hocamız ve biz takım olarak şampiyonluğa hedeflendik. İyi bir kadroyla lige fırtına gibi başlayacağız. Bunun için kenetlenme ve beraberliği sağladık. İnşallah önümüzdeki sezonda ligin en üstünde yer alacağız” dedi.











Şampiyonluğu Kapacağız
Belediyeden önemli destekler aldıklarını kaydeden Çivi, şunları söyledi: “Belediye Başkanımızdan önemli anlamda destekler alıyoruz. Her türlü ihtiyacımıza cevap veriliyor. Bu birlik ve beraberlik ortamında şampiyon olmamıza hiçbir engel yok. Rakiplerimizi bir bir saf dışı bırakarak bu yıl şampiyonluğu kapacağız. 2011-2012 sezonunda yaşadığımız şampiyonluğu tekrar edeceğiz. Tarik tekerrür edecek ve Değirmenayvalısporumuz eski günlerinde olduğu gibi şahlanacak.”

Var Gücümüzle Savaşacağız
“Tarihimizde şampiyonlarla yarışıyorduk” diyen Çivi, “Dinar Belediyespor, Yakasenek spor ve Şuhut takımlarıyla tarihimizde birçok kez karşılaştık. Hocalarımız ve takımı sırtlayan gençlerimiz bize desteklerini esirgemedikçe biz yolumuza devam edeceğiz. Yakında bir sahamız da yapılacak. Önemli başarılara bu sahada çalışarak ulaşacağız. Geçmişte TÜFAD Başkanı Mustafa Keser, Cami imamı hocamız Şükrü Kahraman ve şu anda Fatih İlkokulu Müdürü Sadettin Sarıgül gibi isimler takımımızı çalıştırdı ve aynı zamanda takımımızda oynadı. Böyle köklü bir kulübümüz var. Biz genç yeteneklerimize öncelik tanıyarak önemli başarılar yakalayacağız. Şimdi takımımızı çalıştıran hocamız Rıza Şimşek de önemli kulüpleri çalıştırmış bir abimiz. Kulüp Başkanı, hocası, kaptanı ve takımıyla tam anlamıyla kenetlenmiş bir takım olarak güçlüyüz ve gücümüzü sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu takım ne şampiyonluklar kaçırdı. Ancak şimdi gücümüzü tekrar toplandık. Var gücümüzle savaşacağız” ifadelerinde bulundu.

Takım Kaptanımız Halil Çelik de genç dinamiklerin arkasında durduklarını ifade ederek kasabada önemli bir potansiyelin var olduğunu kaydetti.

14 Nisan 2013 Pazar

Devlet göletimize muazzam yatırım yapıyor



Orman Ve Su İşleri Bakanlığı’nın ihalesini yaptığı Merkez Değirmenayvalı Kasaba’mızın 2. göletinin çalışmaları başladı.

Gölet çalışmalarının hızla devam ettiğini bildiren işçiler, sabah 7’den akşam 7’ye kadar çalıştıklarını kaydettiler. İşlerinin yoğun olduğunu ifade eden işçiler, göletin en kısa sürede bitmesinin beklendiğini ancak geniş bir gölet yapılacağı için zaman alacağını söylediler.
Kasabadaki vatandaşlar da bir taraftan gölet yapım çalışmaları sürerken bahçelerindeki odunları topladıklarını belirterek, odunları kış için eve götürdüklerini dile getirdiler.

Değirmen taşınacak
Göletin yapılacağı alanda bulunan ve kasabaya adını veren su değirmeni de başka bir yere taşınacak. 2. dönem Belediye Başkanımız Mehmet Açıkgöz’e ait olan su değirmenin önümüzdeki günlerde taşınması bekleniyor. Eski Belediye Başkanı Açıkgöz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Değirmen Kuzdeğirmen dediğimiz alana taşınacak. Taşıma işlemini Şehitler Camiimizin üyeleri üstlenecek. Önce camiye taşınacak olan su değirmenimiz kasabamıza hizmet vermeye devam edecek. Böylece eski günlerimize ger döneceğiz. Muazzam bir şekilde dizayn edilecek olan değirmenimiz tam tekmil halkımızın karşısına çıkacak” dedi. 

Fotoğraflarla baş başasınız.....








12 Nisan 2013 Cuma

Erol Barutçu çalışmalarına başladı, kazan kaynıyor...

Belediye Başkanlığına aday adaylı herkesçe bilinen Erol Barutçu, çalışmalarına başladı.

Barutcular yarışacak
Barutçu odaları ziyaret ederek seçim havasını soluyor. Mevcut Belediye Başkanı Adem Çavdar'ın adaylığını açıklamasının ardından yarışa girişen aday adayı Barutçu'nun hangi partiden aday olacağı ise belirsizliğini koruyor... Öte yandan CHP Belde Teşkilat Başkanı Veysel Barutcu da aday açıklama girişimlerinin sürdüğünü kaydetti...


11 Nisan 2013 Perşembe

Sahamız ilçelerden sonra yapılacak

D.Ayvalısporumuzun sahası ilçelerden sonra yapılacak. Sahası yapılmayan ilçelerin ardından beldelere yatırım yapılacağını bildiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki KUş, yaptığı açıklamada önemli konulara değindi.

ac2
Afyonkarahisar-spor.com adresinde yayımlanan Zeki Kuş röportajında şu ifadeler yer aldı: "17 ilçemizin hemen hepsinde ya sentetik ya da çim sahamız var. Olmayan ilçe Başmakçı, Dazkırı, Hocalar ve Sultandağı kaldı. İnşallah bu sene Çobanlar da sentetik olacak, ödeneği de çıktı Spor Toto’dan. Diğerleri de inşallah Sayın Bakanımız sayesinde, milletvekillerimiz sayesinde 2 tane yer daha çıkabilirse, toprak saha olan yerimiz kalmayacak. Bayat’a spor salonu yapılıyor. İlçelerimizin yüzde 80’inde spor salonu var. Bu şekilde ilçelerimizdeki yatırımları tamamladıktan sonra beldelere ve köylere yöneleceğiz. İnşallah spor kompleksimizle beraber gerek ilçe bazında gerek il bazında, uluslar arası, ulusal ve yerel bazda Afyon’da spor yönünden büyük bir patlama bekliyoruz. Bunun yanında 19 Mayıs geçen yıl bize verildi. Çalışmalarımız devam ediyor, gençlik haftası devam ediyor. Baktığımız zaman il Müdürlüğü sadece spor anlamında çalışmıyoruz. Gençlik ve gezi anlamında çalışıyoruz, çok değişik faaliyetleri içine alan bir İl Müdürlüğü var şu anda”

SONY DSC

gençlik merkezi spor

Bu linkte Zeki Kuş'un röportajı yer alıyor...
http://afyonkarahisar-spor.com/sitee/2013/04/04/olmaza-olmazimiz-genclik-merkezimiz/

Not: Afyonkarahisar-spor.com adresi Değirmenayvalı Bilgi-işlem'e aittir.. Bilginize...
Kurucusu Mehmet BAşeğmez'dir.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....