Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

30 Haziran 2013 Pazar

Vişneler alınmaya başladı....

Kasabamızda vişneler alınmaya başladı. Vatandaşlarımızın topladığı vişneler kasabamızda 3 ayrı merkezde alınıyor. 
Öte yandan vişnelerin alış fiyatı 1.75 TL'den...


27 Haziran 2013 Perşembe

Kasabamızda Ramazan hazırlıkları başladı

 
Kasabamızda ramazan ayı hazırlıkları kapsamında evlerde ve işyerlerinde temizlik başladı.

İşyeri ve ev temizliklerinin başladığı kasabamızda Ramazan ayı iple çekiliyor. Öte yandan yardım dernekleri de faaliyetlerini sürdürüyor. Ramazan ayında daha fazla insana ulaşmayı hedefleyen dernekler erzak dağıtımlarına başladı.
kasabamızda halı ve kilimler yıkanmaya da başlandı. Halı, kilim ve battaniyeleri yıkayan, ayrıca evlerini badana eden kasabamız sakinleri temiz bir Ramazan geçirmek istiyor.

Foto:



Yeni göletimizin inşasında inşaat işçilerimiz çalışıyor...

 
Yeni göletimizin kalıplarının çakılmasını kasabamızdaki inşaat işçileri yapıyor. Göletimizdeki su tutacak yerlerin planlandığı yerlere kalıpların çakılmasıyla hızlanan gölet çalışmaları daha da hızlanacağa benziyor.

DSİ’nni makineleriyle sabah 7’den akşam 7’ye kadar çalışan gölet işçileri ise kalıp çakma çalışmalarının ardından beton döküleceğini ve göletin temelinin bu sayede atılacağını kaydettiler.

Fotolar....







Cenaze aracı alındı...

Belediyemize cenaze aracı alındı.... Cenaze aracının kasabamıza hayırlı olmasını dileriz...


26 Haziran 2013 Çarşamba

Vişne ve haşhaş hasadı yakında başlayacak....



Kasabamızda vişne ve haşhaş hasadının yakında başlayacağı bildirildi...

Vişne ve haşhaşın memleketi Afyonkarahisar'ın beldesi olan kasabamızda vişne ve haşhaş alımlarının da yapılacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Vişnenin bizzat toplandığı kasabamızda haşhaş da toplanarak kurutuluyor. Haşhaşın cığları ise Alkoloid fabrikasına ilaç yapılması için gidiyor.






Kasabamızda köprüler yapıldı....

Kasabamızda yeni yapılan göletin köprüleri yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan köprüler suyun geçiş güzergahı haline geldi.

Eski köprülerin yıkıldığı kasabamız mezarlık yolunda muazzam çalışma yapıldı... Göletimizin yapılmasıyla birlikte köprüler faaliyete geçecek...

Fotolar....



Balıklar küçükken mi yakalanıyor?

Göletimizdeki balıkların küçükken yakalandığı öğrenildi.


Balıkların küçük yakalanmalarının gölette balık kalmayacağı şeklinde yorumlandığı da ifade ediliyor. Bunun önüne geçmek için ise otoriteler, kontrol mekanizmasının çalışması gerektiğine inanıyor.


Kurtuluş Camii’mizin tadilatı sürüyor...


Merkez Değirmenayvalı Kasabası’ndaki Kurtuluş Camii’nin tadilatının devam ettiği bildirildi.


Camii’mize ilave olarak bir katın yapıldığını ifade eden Kurtuluş Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri tadilatın 3 aydır devam ettiğini söylediler. İlave kubbelerin ve merdivenin yapıldığını kaydeden üyeler, “Camimizin merkezde olması nedeniyle önemli bir görevi ifa ettiğini söyleyebiliriz. Camiimizin ilavesine kadınlar yerimizin küçük olması nedeniyle başladık. Burayı kadınlarımıza tahsis etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız da hayırlarıyla bize yardımcı oluyorlar. Cuma namazlarında erkek cemaatin de kullanacağı yeni ilave katımız inşallah en kısa zamanda bitecek. Allah yardımcımız olsun.”dediler.

FOTO...




Minik yavrular çeşme kavuğunda yaşıyor.....(Özel Haber)


Değirmenayvalı’mızda Taşçı Ahmet Emre'nin yaptığı çeşmenin küçük bir bölümünde kuş yavrularının yaşadığı bildirildi.


Bir kuşun yavrularına yuva kurmak için bir çeşmeyi seçtiğini gören TRT Afyon muhabiri Cem İpkıran, kuş yuvasındaki minik yavruya eliyle su verdi. Minik yavruların fotoğraflarını da çekmeyi ihmal etmeyen İpkıran, yavruların seslerinin insana huzur verdiğini ifade etti.

FOTOLAR...




25 Haziran 2013 Salı

TRT Muhabiriyle temaslar gerçekleştirdik....

Afyonkarahisar TRT Temsilcisi Cem İpkıran ile 22 Haziran tarihinde kasabamızda temaslarda bulunduk.



Değirmenayvalı Bilgi-işlem Sorumlusu Mehmet Başeğmez ile birlikte Değirmenayvalı'da temaslarda bulunan İpkıran, kasabamıza hayran kaldığını söyledi. İpkıran yaptığı açıklamada, kasabada iyi vakit geçirdiğini anlatarak "Sıcaktan bunaldığımda güzergahımızdaki çeşmede serinledik. Değirmenayvalı Göletine ulaştığımızda ise göletten çıkan balıkları gördük. Ayrıca asırlık meşe ağaçlarının yanında fotoğraf çektirdik. Haşhaş taşıyla ilgili Ahmet Emre'den bilgiler aldık ve deneme yaptık. Daha sonra Mehmet Kardeşimle Sarılık pınarına gittik. Kasabanın ahvalini çok iyi gördüm.. Bizimle ilgilenen kardeşlerimize ve abilerimize çok teşekkür ederim."

FOTOLAR:








Değirmenayvalı Bilgi-işlem sorumlusu Mehmet Başeğmez de Cem İpkıran'ın iyi bir ağabey olduğunu kaydederek, "Sarılık pınarı ve haşhaş taşı konusunun haber yapılmasında ve TRT'de yayınlanmasında bize yardımcı olacağının teyidini kendisinden aldık" dedi.

24 Haziran 2013 Pazartesi

Göletimizde balık sefası bir başka....(Video haber)

Göletimizde balık tutan gençler balık sefasının bir başka olduğunu ifade ettiler... Balık tutmanın sabır isteyen bir spor olduğunu kaydeden gençlerimiz, vatandaşlarımızın özellikle Cumartesi ve Pazar günü gölete akın ettiklerini söylediler.






23 Haziran 2013 Pazar

Göletimizdeki Balıklar taze taze....(Video var..)

Değirmenayvalı göletimizde her 2 dakikada bir balık tutuluyor.... Değirmenayvalımızdaki gençler balık tutarak hafta sonunu geçiriyor.


Vakit geçirmek için yaptıkları en iyi sportif faaliyetin Balık tutmak olduğunu ifade eden kasabamızdaki gençler, balık tutmanın keyfinin başka sportif faaliyetlerde olmadığını dile getirdiler...

Video ve Fotoğraflar....






21 Haziran 2013 Cuma

Berat Kandiliniz Mübarek olsun.....

Yarın idrak edeceğimiz Berat Kandiliniz mübarek olsun... kasabamızda yaşayan ve dışarda yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın Kandili mübarek olsun....


20 Haziran 2013 Perşembe

Bu gençler asker...

Hüseyin EmreMustafa KızılkayaMehmet Kuşkaya,Akın ÇetinIbrahim Menteş ve Burhan Barutcu bu arkadaşlarımızın çoğu asker..

Askerliklerini neredeyse tamamlayan arkadaşlarımız birlikte çektirdikleri resim sosyal medyada yayımlandı..


Gazimiz Jandarma Alay Komutanlığının yıldönümünde yer aldı..

Kasabamızın Gazisi Jandarma Alay Komutanlığının düzenlediği yıl dönümde Gazilerle ve şehit aileleriyle buluştu. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun da katıldığı yıldönümde Alay Komutanı Okçin Akşit'in tayininin Sivas'a çıkması nedeniyle plaket takdim edildi.

Foto:

17 Haziran 2013 Pazartesi

Hemşehrilerimiz pastalara aşk katıyor...

Gülyurt Pastanesi'nde çalışan hemşehrilerimiz pastaları en güzel şekilde kıvama getiriyor.
Pastaları yaparken ustalıklarını ortaya koyan hemşehrilerimiz hamaratlıkta rakip tanımıyor... Öte yandan hemşehrilerimiz ekip çalışmasına da önem verdiklerini kaydettiler...



11 Haziran 2013 Salı

Allah rahmet eylesin....

Tarih :10.06.2013
Saat : 15:25
Vefat eden: Sultan KESKİN
Kanlıca Mahallesi'nden, Değirmenayvalı Kasabası'ndan, merhum İbrahim Keskin'in eşi, Emine, Sultan ve Abdullah Keskin'in annesi, Ahmet Açıkgöz ve Cafer Türk'ün kayınvalidesi, Sultan Keskin vefat etmiştir. 
Cenaze namazı ikindi namazını müteakip İstiklal Camii'nde dün kılındı.
Merhumeye Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Gölümüz ve Göletimiz göz kamaştırıyor...

       Kasabamızın Güneyinde yaklaşık 7 km uzaklıkta sarı baba mevkisinde 1 göl bulunmaktadır. Hemen kasabanın 2 km çıkışında tozman mevkisinin Batısında 1 gölet bulunmaktadır. Çevreleri ise piknik alanı olarak kullanılmaktadır.



Sarılık pınarımız şifa kaynağı...

Merkeze bağlı Değirmenayvalı beldemizdeki sarılık pınarının şifa kaynağı olduğu biliniyor. Dedeli bunar olarak da bilinen kasabamızdaki Sarılık Pınarı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Sarılık vakalarında suyu tüketilerek ve yıkanmak maksadıyla evlere götürülen doğal sağlık kaynağımız, Afyonkarahisar'ın ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen vatandaşlarca biliniyor. İleriki yıllarda daha güzel bir görünüme kavuşması beklenen pınar cazibe merkezi haline gelecek. Perhiz ve tutma yapılarak tedavinin yapıldığı sarılık hastaları, kasabamızdan memnun olarak ayrılıyor.







Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....