Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Barajımızın çalışmaları Köy iken başladı, belediye döneminde meyvesini verdi.... (ARAŞTIRMA)


Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması projemizin çalışmaları Köy Muhtarlığı döneminde başladı, ancak çeşitli nedenlerle girişimler sonuçsuz kaldı. 1992 yılında belediye olan Kasabamız 22 yıl sonra göletine kavuşacak.


Merkeze bağlı Değirmenayvalı Kasabası’mızda yapımı 27 Mart 2013 tarihinde başlayan gölet projesi hızla ilerliyor. Projenin açılışı geçtiğimiz Mayıs ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yapıldı. Değirmenayvalı Belediye meydanında gerçekleşen açılışta Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve Belediye Başkanı Adem Çavdar konuşma yaptı.
Balıçayırı Deresi üzerine kurulan Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması ile kasabadaki tarım alanlarının sulanması amaçlanıyor.

Gövde tipinin Kil Çekirdekli Kaya Dolgu olarak seçildiği göletin, gövde hacmi 234.500 m3. Göletin Kret(göletin uzunluğu) uzunluğu 168 metre Depolama hacmi ise 635 bin metreküptür. Temelden yüksekliği 38,5 metredir. Sulama tipi de basınçlı yağmurlama olarak belirlenmiş durumda. Müteahhit firmanın proje bedeli olarak belirttiği rakam 5.400.000 TL. Proje tamamlandığında Değirmenayvalı Kasabasına ait 1.430 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak. Sulama alanından yıllık toplam 1 milyon 533 bin 465 TL net gelir artışı bekleniyor.



Araştırmayı yapan Değirmenayvalı Bilgi-işlem Sorumlusu Mehmet Başeğmez..

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....