Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

27 Kasım 2012 Salı

Kurtuluş Camii’nin tadilatı tamamlandı



Kurtuluş Camii’mizin tadilatının bittiği bildirildi.

Kasabamızın girişinde bulunan caminin İmam Hatibi Ahmet Çırak, kadınlar yeri alanın genişlediğini kaydetti. Çırak, “Kasabamızın sonradan kurulan camilerinden birisiyiz. Kasabamızın girişine bir cami yapmayı düşünen büyüklerimiz cami derneği kurarak camii inşa ettirdi. Bayramlarda merkezde olduğumuz için bayramlaşmalar camimizde yapılıyor. Bu nedenle camimizin büyüklüğü bizim için önem arz ediyor.”dedi.

Yöneticilere teşekkür

Cami derneğinin ön ayak olarak kadınlar yerini yaptıklarını söyleyen Çırak, “Kasabamızda dayanışma ve yardımlaşma üst seviyede. Bu yüzden biz de kadınlarımıza yetmeyen yeri yenileme kararı aldık. Normalde camimizin avlusu olarak kullandığımız alan oldukça yüksekti. Bu alanı kalıp çakarak ikinci kat şeklinde yaptık. Yan tarafta bulunan kadınlar yerimizdeki duvar bölmesini yıkarak burayı birleştirince alanımız genişledi. Kadınlarımız da rahat bir şekilde namazlarını kılabilecek. Ramazanda kadınlarımıza yer yetmiyordu. Bu sayede yerimiz de yetecek. Bize yardım eden cami derneğimizin yöneticilerine ve halkımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu seviyeye geldik. Ramazan aylarında ve normal günlerde artık kadınlarımız da rahat bir şekilde gelip camimizde namazlarını eda edebilecek.”diye konuştu.
 
“Görevimizi yapacağız”
Kurtuluş Camii dernek yönetimimiz de caminin eksikleriyle ilgilenmenin önemine değinerek, “Kasabamızın merkez camii olan camimizin eksiklerini tamamlamak dernek olarak bizim görevimiz. Burada ramazanda ve diğer günlerde teberru yaptık. Toplanan yardımları camimizin kadınlar yeri için kullandık. Bir eksiğimiz çıkarsa yine görevimizi yapacağız. İmam-hatibimiz zaten kasabamızda ikamet ediyor. Kendisiyle sürekli iletişim içindeyiz. Camimizin yeni kadınlar yeri tüm kasabamız halkına hayırlı uğurlu olsun.”dediler.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....