Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

12 Aralık 2012 Çarşamba

Ancak bu kadar pis olabiliriz






Kasabamızda cemaat kasabanın merkezindeki Kurtuluş camiinin tuvalet ve lavabolarının temizlikle ilgisi olmadığını söyleyerek, “Kurtuluş Camii merkezde olmasına rağmen tuvaletleri bakımsız bir durumda. Dernek üyeleri ve vatandaşlardan ilgilenen yok. Şu anda tadilatta bulunan camiinin merkezde olması dezavantaj. Çocuklar burayı pisletiyor. Ama buraya bakılması şart. Burası bizim kasabamızın vitrini. Kasabamıza gelen misafirler bu camideki tuvaletleri ve lavaboları kullanıyor. Buraya bir çözüm bulunması gerekiyor. Kasabamızın idarecileri bu konuya el atması lazım.” ifadelerinde bulundular.


Vatandaşlar Yukarı Camii’nin tuvalet ve lavabolarının da kısmen temiz olduğunu kaydediyor. kasabamızda ikamet eden vatandaşlar, “Yukarı Camii odasının bodrum katında bulunan cami tuvaleti ve lavaboların durumu diğer camilere göre iyi. Burası yeniden düzenlenmişti. Temizliği de Cami odasına ait. Bu yüzden biraz temiz tutuluyor. Temiz tutanlardan Allah razı olsun. Gençlerimiz buralarda gerekli temizlik hassasiyetine özen göstermiyor. Yine de gençlerimizi biz yönlendirmeliyiz” diyerek tepkilerini de dile getirdiler.

Merkez camiindeki temizlik durumunun çok kötü olduğuna işaret eden cemaat, “Merkez camimiz en eski camimiz. Kasabamız ilk olarak burada kurulmuş ve en hassa bölgemiz. Bu yüzden özen gösterilmeli diye biz gerekli kişilere her zaman söylüyoruz. Hocalarımız ve öncü vatandaşlarımız da hijyen konusunda gençlerin durumuna işaret ediyor. Bir yolcu buraya gelip burada durarak küçük abdestini veya büyük abdestini yapmak zorunda hissedebilir kendisini doğal olarak. Bu durumda bu yolcu hepimiz olabiliriz. Eğer burada bir vatandaşımızın pisliğini görürsek ne yapacağız? Vatandaşın bu konuda azami ölçüde hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bu konuda gençlerimizle oturup konuşalım. Yaşlılarımızla bu konuda neler yapılabileceğini hasbıhal edelim. Ortak bir çözüm bularak gerekeni yapalım. Nasıl ki seçimler yaklaştığında konuşma anlaşma gereksinimi duyuyorsak bu konuyu görüşme ihtiyacı hissedelim. Diyelim ki burası pis diye yıktık, başka yer yapıldı. Burayı da temiz tutmazsak neye yarayacak” ifadelerine yer verdi.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....