Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

24 Aralık 2012 Pazartesi

Gurbette ailesinden ayrı çalışıyorlar



Kış şartlarından korunmak için ateş yaktıklarını anlatan vatandaşlar, “Genelde bizim arkadaşlarımız Afyonkarahisar merkezdeki inşaatlarda çalışıyor.

Kasabada inşaat işçiliği yapmadım diyen çok azdır. Herkes çocukluğunda veya bir dar anında inşaat işiyle uğraşmıştır. Kaldı ki kendi evini vatandaşımız birkaç ustayla birlikte kendisi yapar. Bizim elimizden bir iştir inşaatçılık. Dışardan bir vatandaş gelip te bizim işimizi yapmaz. Kasabamızda usta bolluğu var zaten. Bazı arkadaşlarımız turistik memleketlere giderler yazı-kış. Ya da bazılarımız sadece kışı orada geçiriyor. Kendini çalışmak zorunda hisseden vatandaşlarımız gidiyor gurbete ailesinden ayrı çalışıyor. Evine ekmek getirebilmek ve boş kalmamak için çabalıyor. Muğla, Marmaris, Bodrum gibi yerlere giden inşaatçı kardeşlerimiz çok. Allah herkesin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandılar.

Ahenkli bir şekilde çalışılıyor
Beldeden kalfaların çıktığını söyleyen vatandaşlar şunları aktardı: “Beldemizden kalfalarımız da çıkıyor. Afyon merkezde iş alıp kasabamızdan işçi götürmek suretiyle çalışıyorlar. Merkezdeki köklü firmalarla çalışan kalfalarımız var. İşçilerimiz de kalfalarımızla birlikte ahenkli bir şekilde çalışıyor. Kasabamızda sabah saat 07.00’den itibaren işçilerimiz araçlarla merkeze taşınır ve belediyenin önünde bir kalabalık oluşur. Saat 08.00’de bu kalabalık biter ve hayat normale döner”




Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....