Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

8 Ocak 2013 Salı

Hayvancılık ve seracılık önemli faaliyet kollarımız



 
Değirmenayvalı Beldesinde hayvancılık ve seracılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bildirildi.


Merkeze bağlı beldede hayvancılık ve seracılık faaliyetlerinin sürdüğünü kaydeden vatandaşlar, karın yağmasıyla birlikte faaliyetlerin besiciliğe yöneldiğini ifade ettiler.


Kış bizim için iyi geçecek
Kışın besicilik yaptıklarını söyleyen kasaba halkı, “Hayvanlarımızı evde besliyoruz. Kış geldiği zaman besiler kıymete biniyor. Yem ve samanı yazın stok ediyoruz. Besilerimiz de iyi kilo alırsa bu kış bizim için iyi geçecek. İnşallah beldede yaşayan komşularımızın hayvancılık işlerinde başarılı olmasını diliyoruz” diye konuştular.




İşletmemizin servisi var
Kasabada un-yem ve kepek satışlarını yapan Mehmet Karagöz de hayvancılık faaliyetlerinin kasabada üst seviyede olduğunu dile getirerek, “Un ve yem satışlarımıza devam ediyoruz. Kasabamızda kışın gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız daha önceden stoklarını yaptı. Biz de yine stokunu az yapan vatandaşlarımıza ikişer üçer yem ve kepek satışlarımızı yapıyoruz. İşletmemizin servisi sayesinde vatandaşlarımız bizi daha çok tercih ediyor. Bu kapsamda servisleri gece yapıyoruz. Yani 24 saat çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza da bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.


Seracılık önemli bir düzeye geldi
Seracılık faaliyetleriyle ilgili bilgi veren kasaba halkından Nail Açıkgöz de şunları ifade etti: “Kasabamızda seralar çoğaldı. Artık her bahçede sera var. Kışın seracılık faaliyetleri önemli bir düzeye geliyor. Kış şartlarında vatandaşlarımız sera faaliyetleriyle daha çok uğraşıyor. Seralarda kışın daha çok yeşil soğan yetişiyor. Yazın da semiz otu. Her hafta pazarda yeşil soğanları satıyoruz. Soğanlar bitince belleme ve dikme işlemleri yapılıyor. Biz ailecek yaz-kış bu işle ilgileniyoruz”

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....