Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

17 Ocak 2013 Perşembe

İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI


Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Arena Spor Salonu'ndan gerçekleştirilen canlı bağlantı ile hizmete açıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaptırılan 365 tesis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hizmete açılan tesislerin yanı sıra 389 adet temizlik aracının dağıtıldığı törende, Afyonkarahisar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin de açılışı gerçekleştirildi.

Canlı bağlantı yoluyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ya Allah Bismillah" sözleriyle hizmete giren dev tesisin açılış kurdelesi ise ilimiz protokol mensupları tarafından kesildi.

Afyonkarahisar ile Ankara Arena Spor Salonu arasında oluşturulan canlı bağlantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 24 milyon TL'ye mâl olan tesisin, Başbakan Erdoğan'ın himmetleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın destekleriyle çok kısa sürede tamamlandığını söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, yakın zamanda kurulacak dezenfekte ünitesi ile de atık suların tarımsal sulamada kullanılacağını ifade etti.

Afyonkarahisar'da muazzam bir Katı Atık Bertaraf Tesisi bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, bu tesisteki katı atıkların değerlendirmesi amacıyla elektrik üretim tesisi kurulduğunu ve Afyonkarahisar'ın Türkiye'ye örnek bir il haline geldiğini kaydetti. Akarçay Projesi'nden de kısaca söz eden Vali Balkanlıoğlu, daha önce Eber ve Akşehir gölleri gibi civardaki önemli sulak alanlarını kirleten Akarçay'ın yapılan ıslah ve rekreasyonu çalışmalarının ardından billur gibi berrak aktığını söyledi.

Tesiste, Afyonkarahisar merkezi ile birlikte merkeze bağlı belde belediyesi ve köylerin atık sularının arıtıldığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, günlük 44 bin metreküp atık su bertaraf kapasitesine sahip tesisin son teknolojik gelişmelere göre tasarlandığını belirtti.

Konya Karayolu 15. kilometrede hizmete giren tesisin açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Vahit Okumuşer ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....