Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

6 Şubat 2013 Çarşamba

Kuruş kuruş kazanıyoruz



Beldemizde yaşayan vatandaşlar, her pazara yeşillik yetiştiriyor. Belde sakinleri yetiştirdikleri yeşillikleri pazarda satarak, kuruş kuruş kazandıkları parayla, evlerinin geçimini sağlıyor.

Beldemizdeki hemen her evden toprakla uğraşan insanlar var. Yetiştirdikleri, maydanoz, tere, roka gibi yeşillikleri pazarlarda satan belde sakinleri, bunun için adeta 7’den 77’ye çalışıyorlar.




30 KURUŞTAN VERİYORUZ
Yıllardır sattığı yeşilliklerden kazandığı kuruşlarla evini geçimine destek olmaya çalıştığını belirten 77 yaşındaki Asiye Bayram, beldede düzenli bir toprak bulunmamasından yakındı.
Asiye nine, “Biz burada doğduk burada büyüdük. Yıllardır da bu yeşillikleri yetiştirip pazarlarda satıyoruz. Topraklarımızın verimliliği güzel ama düzgün bir arazimiz yok. Burada bir demet maydanozu 30 kuruştan veriyoruz” dedi.


BİZİM KADERİMİZ BU
Afyonkarahisar’da kurulan her semt pazarına bir gün önceden hazırlık yaptıklarını ifade eden Asiye nine, “Bir gün öncesinden akşam saatlerine kadar, bu yeşillikleri güzelce hazırlıyoruz. Pazarda satılmazsa olduğu gibi hayvanlara veriliyor. Bizim de kaderimiz bu” diye konuştu.
Hemen her evden bu işleri yapanların olduğu Değirmenayvalı belde sakinleri, her semt pazarında kendilerine ayrılan yerlerde, satışlarını yapıyorlar.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....