Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

11 Haziran 2013 Salı

DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZ...

 Kasabamız kuzeyden güneye yükselen bir topografya özelliğine sahip olup güneyinde Kuz değirmen tepe, güney doğusunda Tozman tepesi, batısında ise Rumkaya tepesi yer almaktadır.


   Kasabamızın  güneydoğusunda ise Sarık ovası yer almaktadır.
   Kasabamızda  karasal iklim hakim olup yazın en yüksek sıcaklığı 39.8 derece kışın en düşük sıcaklığı -27.2 derece olarak ölçülmüştür.
Belde merkezimizin zemini çeşitli bölgelerde açtırılan muayene çukurlarından incelenmiştir. Beldenin büyük bir bölümü (Kurtuluş mah., Şehit Ahmet mah.) tüf-aglomera-andezit (volkanik kaya oluşumları) üzerinde, kuzey kesimleri ise Değirmenderenin getirdiği alüvyon malzeme üzerinde yer almaktadır.
Kasabamızın  bitki örtüsünün geneline bozkır hakim olmakla birlikte az miktarda meşelik alan bulunmaktadır.
Kasabamızda yaşayan vatandaşlar tarafından dere kenarlarında açtırılan 5-8 m derinliğinde açtırılmış adi kuyular bulunmaktadır. Bu kuyuların statik seviyesi 4-5 m civarındadır. İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından belediyenin gelecekteki su ihtiyacı için 2 adet sondaj yapılmıştır. Yapılan 2 adet sondajın 1 tanesi verimli olmuştur. Bu sondajda suya 40-44 m lerde rastlanmıştır. Ayrıca özel bir firma tarafından sondaj yapılmış bu sondajda 5 m dinamik seviyede 35 m olarak belirlenmiştir. Bu sondaj 35 m olarak açılmıştır. Verimi 12 lt/sn dir.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....