Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Keklik salınınca onları yakalamak mı lazım….?

Kasabamızdaki doğa dostu gönüllü vatandaşlarımız ve belediye Başkanı Adem Çavdarın girişimleriyle milli parklar müdürlüğü tarafından kasabamızın değişik mevkilerine toplam 150 adet kınalı keklik salınmıştır.
Ancak daha ilk günden bölgede çobanlık yapan vatandaşlarımız tarafından salınan keklikleri toplama girişiminde bulunulmuştur.



Kekliklerin denetimini ve korumasını gönüllü yapan avcı arkadaşlarımız olaya müdahale edip durumu jandarmaya bildirmiş olayla ilgili kişiler hakkında işlem yapılmıştır. Bizim hedefimiz bu imkanı değerlendirip kasabamızdaki keklik popülasyonunu yükseltmektir. Bugünden itibaren de koruma ve denetleme işlemimiz devam edecektir .Bu işlemi gönüllü olarak yapan kasabamız halkından Mustafa Dönek İsmail Derin, Ömer İmir, Mustafa-İsmail Koçyiğit Belediye Başkanı adem Çavdar ve bölgede çobanlık yapan vatandaşlarımız koruma ve denetleme görevini gönüllü olarak üstlenmişlerdir. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen il Jandarma Komutanlığına ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerimize teşekkürü borç biliriz. Bütün ihbarlarımızı değerlendirip bizden desteklerini esirgemediler. Halkımıza duyurulur. Dağımıza salıverilen keklikleri avlamanın ya da yakalamanın cezası 3.000 liradan 5.000 liraya kadardır. Bütün sorumluluk sucu isleyen kişilere aittir.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....