Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Zaferimiz kutlanıyor...

Zafer Haftası Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da iştirakiyle Afyonkarahisar’da düzenlenen etkinliklere kutlanıyor.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Atatürk Evini ziyaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, İstiklal harbinin dönüm noktası olan Büyük Taarruz öncesi konakladığı mekanda bulunmanın onuru ve mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün, 24 Ağustos 1922'de Akşehir'den Şuhut ilçesine geldiğini bu evi Büyük Taarruz için karargah olarak kullandığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti:
"O günün akşamı, Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa, Genel Kurmay Başkanı Fevzi Paşa, Başyaveri Salih ve İkinci Yaveri Muzaffer ile birlikte bu evde bir toplantı yapan Mustafa Kemal Paşa, taarruz planlarını gözden geçirmiş, geç saatlere kadar süren toplantı düzenlemiştir. Şuhut ilçemizle alakalı olarak Mustafa Kemal Atatürk Nutukta, '24 Ağustos 1922 de karargahımızı Akşehir'den Taarruz cephesi gerisinde Şuhut kasabasına getirttik. 25 Ağustos 1922 sabahı da Şuhuttan savaşı idare ettiğimiz ve Kocatepe'nin güney batısındaki çadırlı ordugaha naklettik. 26 Ağustos sabahı Kocatepe'de hazır bulunuyorduk' demektedir. İstiklal Harbimizde Mustafa Kemal Atatürk'ün, kurmay ekibiyle geldikleri ve bir süre kaldıkları Şuhut’taki bu konak maalesef yıllar içerinde yıpranmış ve yıkılmaya yüz tutmuştu. Bu sebeple tarihe şahitlik etmiş mekanda, Afyonkarahisar Valiliğinin teşebbüs ve destekleri ile 21 Mayıs 2003 tarihinde restorasyon çalışmaları başlatılmış ve 19 Nisan 2004 tarihinde tamamlanarak ziyarete açılmıştır."
Zafer Yürüyüşü
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zafer haftası dolayısıyla Şuhut Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen merasimlerin ardından Çakırözü köyünde yapılan ve binlerce kişinin yürüdüğü "Zafer Yürüyüşü" etkinliğine katıldı.
Burada konuşan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 91 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Akşehir'den Şuhut’a gelerek Büyük Taarruz için hazırlık yaptıklarını ve 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gecede taarruz emri ile yürüyüşe geçtiklerini söyledi.
Prof. Dr. Eroğlu, "Sabahın ilk ışıklarıyla büyük taarruz emri verildi. Kahraman askerlerimiz ayaklarındaki çarıklarla belki eskimiş tüfekleri ile bu yolları adeta arşınlayarak Kocatepe'ye ulaştılar" dedi.
Türk halkının şehitlere vefa borcu olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:
"Atatürk'ün emrettiği üzere muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için 76 milyon hep birlikte birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek çok çalışmamız gerekiyor. Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'de güzel işler yapılıyor. Artık bizim de uzaya gönderdiğimiz uydularımız var. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için millet olarak çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun konuşmasının ardından düzenlenen havai fişek gösterisi ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı zafer yürüyüşü başladı.
Kocatepe'ye doğru yaklaşık 14 kilometre süren zafer yürüyüşünde Kurtuluş Savaşı'ndaki askerleri temsili olarak canlandıran kıyafetleri giyen askeri birlikler kortejin en başında yer aldı.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....