Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

25 Ekim 2013 Cuma

İhsaniye Muratlarda köylü imeceyle cami yaptırdı...

İhsaniye İlçesi’ne bağlı Muratlar Köyü halkı imece usulü ile yapımına 3 yıl önce başladıkları ve yaklaşık 800 bin TL harcadıkları cami inşaatını tamamladı. Muratlar köyünde beldemizden bir hoca da bulunuyor..

Geçmişten günümüze kadar köylerde uygulanan ancak son yıllarda eski etkinliğinde olmayan köylüler arası ortak hizmet yöntemi olarak bilinen İmece Usulü çalışma yönteminin bir örneği ilimize bağlı İhsaniye İlçesi Muratlar Köyü’nde gerçekleştirildi.

“KÖY HALKINDAN 3 YILDA 800 BİN TL TOPLANDI”

Köy halkının ibadetlerini yapabilmeleri için bir camiye ihtiyaç duyulması üzerine imece usulü yöntemiyle 3 yıl önce yeni cami inşaatına başlandı. 3 yıl sonunda inşaatı tamamlanan Muratlar Köyü Yeni Camii’nin yapım süreci ve maliyeti konusunda bilgiler veren Muratlar Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız, köy halkının birlik ve beraberlik içerisinde imece usulü ile başlattığı cami inşaatının tamamlanarak hizmete hazır hale geldiğini söyledi. Cami’nin yapım sürecinde işçilik, malzeme, hazır beton ve benzeri maliyetler ile iç tefrişatı için yaklaşık 800 bin TL harcama yapıldığını belirtti.

“CAMİMİZ HİZMET VERMEYE HAZIR HALE GELDİ”

İmece usulü ile 3 yıl önce yapımına başlanan cami inşaatı için köy halkının fedakarlık gösterdiğini belirten Köy Muhtarı Mustafa Yıldız; “Mevcut bir camimiz vardı ancak artan nüfus ile birlikte mevcut caminin yetersiz olduğu düşünülerek köy halkı tarafından yeni bir cami yapılması için karar alındı. Bu süreçte maddi olanakların muhtarlık bünyesinde yeterli olmayacağı için imece usulü ile yapılması kararlaştırıldı. 3 yıl önce inşaatına başlanan cami için köy halkı tarafından maddi anlamda verilen desteklerle camimizi bir hafta önce tefrişatıyla beraber tamamladık” diye konuştu.

“HURDA VE İKİNCİ EL EŞYALARDAN 15 BİN TL TOPLADIK”

Muhtar Mustafa Yıldız, köy halkının ortak hareket etme kararı almasının örnek alınacak bir durum olduğunu belirterek; “Nakit para yardımının yanı sıra eski pulluk, patoz, römork, metaller ile ikinci el buzdolabı, çamaşır makinesi gibi hurda eşyaları da bağışlayarak satışından elde edilen paranın da cami inşaatında kullanılması için fedakarlıkta bulundular. Hurda olarak verilen eşyaların satışından da 100 bin TL gelir elde edilerek inşaatın yapımında kullanıldı. Cami yapımında örnek bir çalışma yaparak fedakarca destek olan köy halkına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA DEVREDİLECEK”

Köy halkının birlik ve beraberlik örneği göstererek yapım çalışmalarına başlanan ve 3 yıl sonunda hizmete hazır hale getirilen Muratlar Köyü Yeni Camii’nin geçtiğimiz hafta içerisinde İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya tarafından da bizzat incelendiği ve çok beğenildiği belirtildi. Yeni Camii’nin hizmet verebilmesi için kasım ayının ortasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na devrinin yapılacağı ve gerekli düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ile bir imam ataması yapılarak caminin hizmete sunulacağı ifade edildi. 

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....