Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

20 Haziran 2011 Pazartesi

Şehitler Camisi açıldı…

Kasabamızda bulunan Şehitler Camii inşaatı 5 yıl sonra tamamlanarak açılışı yapıldı.

 
Afyonkarahisar Merkez Değirmenayvalı Kasabası Camii Kur’an Kursu ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından vücuda getirilen Şehitler Camii bir belediye başkanı değiştikten sonra ancak açılış aşamasına geldi. Belediye Başkanı Ahmet Şahin döneminde yapımına başlanan camii, şimdi belediye başkanlığı görevini yürüten Adem Çavdar tarafından açıldı. Açılış törenine Merkez Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Kuyun, Merkez Sülün Belediye Başkanı İhsan Keskin, İl Müftülüğü Merkez Vaizi Serkan Gökmen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Ak Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ziya Coşkun Karadeniz, Eski Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Beder, Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kargı, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Öz ve kasabamız halkı katıldı.






CUMA NAMAZINDAN ÖNCE AÇILIŞ
Cuma namazından önce dua okunarak açılan Şehitler Camii’nin, açılış yapılmadan önce de ibadete açık olduğu bildirildi. Ayrıca Değirmenayvalı Kasabası Camii Kur’an Kursu ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Murat Karagöz Cuma namazı sırasında kasaba halkından helallik istedi.

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU
Dernek Başkanı Murat Karagöz, Değirmenayvalı Kasabası’ndaki tüm camii imamlarının Şehitler Camiinin açılışından dolayı bu camide bulunduğunu hatırlattı. Mevlit okuyan imamları da bildiren Karagöz, camimizde Şehitler Camimizin fahri görevlisi Hasan Öz, Yukarı Camii İmamı Hasan Daldal, Merkez Camii İmamı Mustafa Erkek, Kurtuluş Camii İmamı Ahmet Çırak ve Merkez Camimizin eski imamı olan ve şu anada Esentepe Camii imamı Abdullah Yılmaz mevlidimizi okumuştur dedi.






CUMA NAMAZINDAN SONRA YEMEK
Karagöz, Cuma Namazından sonra kasaba halkına yemek ikram ettik. Böylece açılış sonrasında halkın birbiriyle kaynaşması sağlandı. Halkımızdan pilav için bulgur aldık ve vatandaşlarımıza dağıtmak için bir gün öncesinden pilav ve diğer yemekleri pişirdik. Yemek yapan ustamıza ve kasabamızdan yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Hayırlısıyla açılışımızı yaptık ama camimiz tam anlamıyla tamamlanmadı. Yardımsever vatandaşlarımızın yardım etmeye devam edeceğini biliyorum.”



MÜDÜR YILDIRIM DA AÇILIŞTAYDI
Değirmenayvalı İlköğretim Okulu Müdürü Nazmi Yıldırım, mezun öğrencilere karne dağıtım töreninden sonra Şehitler camiinin açılışına da katıldı. Müdür Yıldırım davetli olarak katıldığını ve bu davetten de memnuniyet duyduğunu dile getirerek, caminin yapılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu bir amme hizmetidir, bu camilerde hepimiz ibadet edeceğiz.”dedi.






AÇILIŞTAN SONRA BELEDİYEYE ZİYARET
Şehitler Camii açılışından sonra Başkanımız Adem Çavdar’ı ziyaret eden Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Ak Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ziya Coşkun Karadeniz, Eski Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Beder, Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kargı, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Öz, Değirmenayvalı Yukarı Camii İmamı Hasan Daldal, Merkez Camii İmamı Mustafa Erkek, Kurtuluş Camii İmamı Ahmet Çırak ve Merkez Camii eski imamı Abdullah Yılmaz Başkan Çavdar ile kasaba hakkında görüş alış verişinde bulundular. Başkanımız da kasabanın sorunlarını aktararak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....