Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

14 Ocak 2013 Pazartesi

Jandarma fidanlığımız yok oldu



Değirmenayvalı’mızda bulunan 75. Yıl Atatürk Parkı ve Jandarma Fidanlığı, belediye tarafından arsa yapılarak satılmaya başlandı. Belediye Başkanı’nın bu uygulamasına halktan ve eski başkanlardan tepki geldi. 






Merkeze bağlı Değirmenayvalı beldemizde 2. dönem Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Açıkgöz’ün girişimleri ile yapılan 75. Yıl Atatürk Parkı ve Jandarma Fidanlığı parsellenerek  satılmaya başlandı. Açıkgöz tarafından zamanın Jandarma komutanı ile görüşülerek belediye Jandarma iş birliği ile beldenin karşısında bulunan tepeye fidanlık yapıldı. Jandarma komutanı fidanlığın etrafını tel örgülerle çevirip bir de Atatük heykeli yapılmasını sağladı. Bu güne kadar herkesin 75. Yıl Atatürk Parkı ve Jandarma Fidanlığı olarak kullandığı ve Atatürk heykelinin bulunduğu alan Belediye Başkanı Adem Çavdar tarafından arsa yapılarak satılmaya başlandı.

75. Yıl Atatürk Parkı ve Jandarma Fidanlığına önce yol yapan belediye daha sonra imara açarak arsa satışı yapmaya başladı. Yıllardır fidanlık olarak bilinen alan ilgilenilmediği için fidanlar hayvanlar tarafından yenilerek tamamen yok edildi. Değirmenayvalı Belediye Meclisinde yapılan bir tadilatla fidanlık konut alanına çevrilerek arsa yapılıp satılmaya başlandı. Bunun üzerine Belediye eski Başkanı Mehmet Açıkgöz, “Yapılan uygulama çok yanlış. Biz zamanında orayı satmayı bilmez miydik. Beldemize bir fidanlık, mesire alanı ve park kazandırmak için orayı Jandarma fidanlığı yaptık. Şimdi gelinen noktayı görünce içim sızlıyor” dedi. 

Gereken önem verilmedi
2. Dönem Belediye Başkanı Mehmet Açıkgöz, “Bu yaşananlar hiç doğru değil. O zamanki belediye bütçesi zayıftı. Beldeyi tam karşıdan gören bir yer olan tepeyi ağaçlandırmak istiyorduk. Bunu dönemin Jandarma komutanına anlattım. O da birlikte yapalım dedi. Belediye Jandarma el ele 75. Yıl Atatürk Parkı ve Jandarma Fidanlığı yaptık. Mahkeme yoluyla Alatepedeki arsaları iptal ettirdim ve 75. yıl Atatürk Parkını yaptım. Parka jandarma 600 tane ceviz, 200 tane akasya, 200 tane tatlı badem dikti ve bize teslim etti. Ama şu an fidanlar kurudu. Bülbül Paşa da Atatürk Parkımıza Atatürk büstü yaptırdı. Bu parkı haritaya geçirttim. Şimdi burayı bozmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.  

Açıkgöz, “Belediyenin imkanı olmadığı için Jandarma fidanlığının çevresi Jandarmamız tarafından tellerle çevrildi. Hem belediye hem de jandarma zaman zaman burayı sulayarak fidanların tutması sağlandı. Ancak zaman içinde 75. Yıl Atatürk Parkı ve Jandarma Fidanlığına gerekli özen gösterilmedi. Yetkililer bu konuda yetersiz kaldı. Anlaşılan ilk günden buranın parsellenip satılması kafaya konulmuş. Şimdi de o güzelim fidanlık arsa yapılarak birilerine satılıyor” şeklinde konuştu.

Eğimli arazi diye arsa yapamadık
Eski Belediye Başkanı Mehmet Açıkgöz yaptığı açıklamada; “Benim dönemimde Kasabamız Alatepe Mevkiindeki araziye Milli Emlak Müdürlüğü’nden keşif geldi. Burası eğimli bir arazi dediler. Bu dönemde ben burayı arsa olmadığı için fidanlık yaptım. Jandarma kuvvetleri de bizi kırmayarak askerlerle birlikte geldi ve ceviz diktik. Şimdi dönemin belediye başkanı burayı parselleyerek bir kısmını arsa olarak sattı. Benim zamanımda münasebetimizin iyi olduğu Bülbül Paşa ile bu fidanlık hizmetini gerçekleştirdik. Paşa bir de şu anda da tepede bulunan Atatürk heykelini gönderdi” dedi. 

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....