Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

14 Ocak 2013 Pazartesi

Ürün “Siyaset ve siyasetçi fiilen yeniden tanımlandı”



Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti ile birlikte siyaset ve siyasetçinin yeniden tanımlandığını belirterek, “AK Parti döneminde siyasetçiyi fiilen yeniden tanımlıyoruz. AK Parti siyaset kavramını bu memlekette yeniden tanımladı.  AK Partili siyasetçiler olarak köy temsilcisinden belediye meclis üyesine, ilçe yönetimlerinden, milletvekilleri ve Başbakanımıza kadar siyasetçiyi yeniden tanımladık” dedi.
Ürün, beraberindeki AK Parti teşkilatı mensupları ile birlikte Merkez ilçeye bağlı Sarık köyünü ziyaret etti.
Ürün burada yaptığı konuşmada Türkiye’de bir zamanlar siyasi faaliyetin ahlaksız bir iş algının olduğunu belirterek, bu algının AK Parti ile birlikte yok olmaya başladığını söyledi. Ürün, “Bu toplumda siyasi faaliyet kötü ve ahlaksız bir iştir algısı fiilen oluşturulmuştu. Siyaseti yapan adam da kötü ve ahlaksız adamdır şeklinde bir algıdan söz ediyorum. Bize böyle siyaset mi olur, biraz kıvıracaksın diyorlar. Biz kıvıramıyoruz kardeşim. Biz dümdüz ne ise onu söylüyoruz. Biz yapamayacağımız şeyleri abartarak, yalanla söyleyemeyiz. İşte tam da bu nedenle AK Parti kurumsal olarak Türkiye’nin en büyük müessesesidir” diye konuştu. Türkiye’nin her köşesine yapılan yatırımların belirli bir program dahilinde gerçekleştirildiğini ifade eden Ürün, milletten toplanan vergilerle yapılan yanlış yatırımların siyasetçiye mutlaka sorulduğunu kaydetti.

Milletin parasını niye çarçur ettin diye Allah sorar
Ürün, şunları söyledi: “Devlet işlerini plan ve program dahilinde yapar. Vatandaş cebinde parası varsa ev yapar ya da arsa alır ama devlet yapılacak hizmetleri bir sene önceden konuşmaya başlar, planlar, ihaleye çıkar ve yapar. Çünkü bu iş kimsenin babasının işi değil, yetimin parası ile yapılıyor. Kendi işini yanlış yapan adam, yanlışını yapar ve zararını da kendisi çeker. Fakat biz yanlış yaptığımız zaman bütün bir millete yazık olur, hem millet niye bunu yanlış yaptınız diye hesap sorar, hem de milletin parasını niye çarçur ettin diye Allah sorar.”
“AK Parti olarak hedefimiz hem bu dünyada hem de ahrette mutlu olan insanlardır” diyen Ürün, AK Parti’nin yeni doğan bebekten, yaşlı insanlara kadar herkesin mutlu olması için siyaset ve icraat ürettiğini söyledi.

Bizim çocuklarımız babalarını, analarını bırakmıyorlar
Ürün, söyle devam etti: “Biz cebinde 1 lirası olan bir insanın bile mutlu olmasını hedefliyoruz. Bunu nasıl hedefliyoruz? Bir yaşlı düşünün 90 yaşında. Emekli de değil. Onun da mutluluğunu hedefliyoruz. Hükümet onun mutlu olması için bir takım şeyler yapıyor. Eğer yakını, çocuğu veya bakanı yoksa huzurevine alıyor. Kendi evinde ve köyünde idare edebiliyorsa ona bir takım destekler veriyor. Odunu yoksa odun, kömürü yoksa kömür veriyor. Bu şekilde zor durumda olan insan sayısı da çok fazla değil. Bunun nedeni ise bizim aile yapımızın elhamdülillah bozulmamış olmasıdır. Bizim çocuklarımız Allah’a şükürler olsun ki büyük çoğunlukta babalarını, analarını, dedelerini, ninelerini orta yerde bırakmıyorlar.”
“Türkiye nereden nereye geldi unutulmamalı”
Ürün, Türkiye’de 2002 öncesinde yaşanan sıkıntıların mutlaka unutturulmaması gerektiğini ifade ederek, “Biz önceden neler yaşadığımız insanlara anlatmak ve onlara unutturmamakla mükellefiz. 10 sene önce doğan bir çocuk şimdi 10 yaşında. Bu arkadaş 8 sene sonra oy kullanacak. Bu kişi SSK hastanelerinde kuyruğa geçmenin ne demek olduğunu bilmez. Eskiden eczaneler Bağkurlulara ilaç vermezdi. Bugün ise doktorun verdiği bir şifre ile istediğiniz eczaneden alabiliyorsunuz. Bu nimetlerin kıymetlerini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.



Benim çocuğum Kur’an-ı Kerim de öğrenecek
Türkiye’de bir zamanlar milletin inancı ile eğitim sisteminin karşı karşıya geldiğini kaydeden Ürün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye belli bir gelişmişlik seviyesini yakaladı. Bunu üstüne çıkabilmemiz için sorunlarını çözmemiz gereken en önemli husus eğitim. Bu nedenle 4+4+4 ile eğitimi 12 yıla çıkardık. Yönlendirilmiş eğitim sistemi ile artık çocuklarımız en az 12 sene okuyacak. Ben ilkokul üçten ayrıldım, ben okuma yazma bilmiyorum dönemi bitti. Okuma yazmanın yüzde yüz olması lazım. Sarık’ta herkes üniversite okusun demiyorum ama zeki öğrencilerin okumasının mutlaka desteklenmesi lazım. Eğitimi yönlendirilmiş bir sistem yapmamızdaki amaç eğer çocuklarımız sanata düşkünse ya da elektrik, sıhhi tesisat gibi alanlara düşkünse bu konuda yönlendirilmesidir. Üniversite gitmek isterse o yöne doğru yönlendirilecek. Bugüne kadar eğitim sistemi ile milletin inancını karşı karşıya getiriyorlardı. Allah’ın izniyle bu dönem o da kalktı. Artık inançlarımızla eğitim sistemi karşı karşıya değil. Eğer bir vatandaş benim çocuğum Kur’an-ı Kerim öğrenecek diyorsa devlet onun çocuğuna hem fizik öğretecek, hem matematik öğretecek hem de Kuran öğrenmesini sağlayacak. Bu memleket için bu az bir şey değil.”
Ürün, AK Parti rozeti taktı
Bir köy kahvesinde gerçekleştirilen sohbetin ardından Sarık Köyü Muhtarı Mehmet Kaplan ve Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ergün Aykın’a Milletvekili Halil Ürün tarafından AK Parti rozeti takıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Ürün ile birlikte AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Başkan Yardımcıları Ali Karkı ve Mehmet Kırker ile İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Kocakulak, İsmail Öz ve Mehmet Beşkardeş ve AK Parti Sarık Köy Temsilcisi İbrahim Akkuş da katıldı. 

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....