Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

25 Ocak 2013 Cuma

Market beldenin simgesini dükkanına taşıdı



 
Kasabamızda bulunan bir market işletmesi beldenin simgesine sahip çıktı.

Merkeze bağlı Değirmenayvalı Beldesi maydanozuyla ve yeşilliğiyle tanınıyor. Beldede bulunan bir marketin beldenin asıl simgesi olan değirmeni simgeleştirmesiyle maydanoz yerini değirmene bıraktı.




SİMGEMİZE MAALESEF SAHİP ÇIKILMIYOR
Un değirmenlerinin vasfını yitirdiği beldede her pazara giden vatandaş maydanoz götürdüğü bildirildi. Bu sayede maydanozun simge haline geldiğini anlatan vatandaşlar, beldenin maydanozunu almak için alıcıların ve satıcıların beklediğini ifade ettiler.
Beldenin simgesine sahip çıkan Göbel Market İşletmesi sahibi Mustafa Çırak şunları ifade etti: “Değirmenayvalı beldemizde simgemize maalesef sahip çıkılmıyor. Bir tane değirmenimiz var. Elektrikle çalıyor, bulgur, düğü ve diğer hububatlar ayrıştırılıyor. Ancak şu günlerde bu değirenimizi işleten Halil Hocamız hasta yatağında. Dolayısıyla ileriki günlerde belki değirmeni işletecek bir temsilcimiz bile olmayacak. Biz de bu risk dolayısıyla beldemizin simgesine sahip çıkmak istedik. Elektrikli bir su değirmeni yaptırarak katkıda bulunmak istedik. Vatandaşlarımız da takdir ediyor. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz”

HER EVDE-İŞLETMEDE BULUNMASI GEREK
İşletme sahiplerinden Nurullah Çırak da eski un değirmenlerinin tükenmesinden sonra bu tür bir girişimin yapılmasının önemine işaret ederek, kasabada bu tür simgelerin yapılmasına ve her evde-işletmede bulunması gerektiğini dile getirdi.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....