Duyuru
Sitemize Hoş Geldiniz... Değirmenayvalımız artık bir marka haline gelecek...

2 Mart 2013 Cumartesi

Şehit Ahmet Bayram yaşatılıyor



Merkeze Değirmenayvalı Kasabası doğumlu 1985 tarihinde şehit olan Jandarma Astsubay Ahmet Bayram'ın ismi kasabada yaşatılıyor.

Şehit Ahmet Bayram'ın ismi kasabada ilk olarak bir odaya verildi. Şehit Ahmet Bayram Odası’nın şehidin isminin verildiği ilk yer olma özelliği taşıdığını bildiren oda sakinleri “Şehidimizin isminin ilk verildiği yer odamız. İkinci olarak şehidimizin ismi kasabamızın eski okuluna verildi. Ahmet Bayram İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan okulumuz, kasabamızın ikinci okulu olarak öğrencilerimize hizmet veriyor. Yeni yapılan Şehitler Camimizin ismi de şehidimiz Ahmet Bayram'dan esinlenerek verilmiştir.” dediler.
ŞEHİDİN ADI YAŞATILIYOR
Ahmet Bayram Ortaokulu Müdür Vekili Hasan Batki de açıklamasında, Şehit Ahmet Bayram’ın isminin okula verilmesiyle bir şehidin daha yaşadığını kaydederek, devlet ve millet olarak önemli başarıların altına imza atıldığını ifade etti.

ŞEHİTLER CAMİİ OLMASINI İSTEDİK
Şehitler Camii Dernek Başkanı Murat Karagöz ise kasabada şehit olan gençlerin adının yaşatılması için yaptıkları caminin adını Şehitler Camii olarak yetkili makamlara bildirdiklerini söyledi.

ŞEHİT AHMET BAYRAM KİMDİR
11.03.1964 Değirmenayvalı Köyü Afyonkarahisar doğumludur. Anne adı Hava,baba adı Bekir’dir.İki kardeşi vardır.Ablası Türkan, ağabeysi Haydar. İlkokulu, ortaokulu ve Akşam Ticaret Lisesi’ni Afyon’da okudu. Ankara Jandarma Okulu’nu kazandı ve oradan mezun oldu. İlk görev yeri Aydın ili Jandarma Komutanlığı oldu. Buradan bir süre sonra Hakkari ili Beytüşşebap,Uzungeçit Jandarma Komutanlığı’na atandı. 25.03.1985 tarihinde Uzungeçit’e gelen bir grup teröriste baskın düzenlenir. Çıkan çatışmada Ahmet Bayram şehit olur.

Yorum yaz..

Hakkımızda

Değirmenayvalı Bilgi-işlem ekibi sitemizin güncellenmesini üstlenmiştir..

Değirmenayvalımıza...

Kasabamıza hoş geldiniz.....